29.12.2009.      

 

Otkrijte zaboravljeno skijalište PETZEN OB BLEIBURG

Stariji skijaši će se sigurno sjetiti jednodnevnih skijanja na austrijsko skijalište iznad Bleiburga – Petzen. Prije 20-ak godina to je skijalište bilo vrlo popularno među hrvatskim skijašima. Danas je, međutim, to skijalište potpuno palo u zaborav.

Petzen sa nalazi na samom jugu Austrije iznad Bleiburga i najjužnije je austrijsko skijalište na nadmorskoj visini od 2126 m. Na glasu je kao vrlo atraktivno i vrlo povoljno. Sa vrha planine Petzen pruža se pogled na dolinu Jaun i njena brda, brežuljke i jezera. Skijanje, snowboard, klizanje samo su neke od aktivnosti kojima možete ispuniti dan. 

Sa modernom kabinskom žičarom dolazi se u svega nekoliko minuta na nadmorsku visinu od 1.700 m. Na više od 20 kilometara staze i 12 kilometara dugog spusta susreću se skijaši, carveri i snowboarderi. 

SKIJAŠKE STAZE

LAGANE

SREDNJE

ZAHTJEVNE

12 km

11 km

3 km


-.--.-


SEZONA SKIJANJA U PETZENU

19.12. –  28.3.

RADNO VRIJEME

9:00 – 16:00


Petzen ob Bleiburg
originalan je naziv skijališta koje je prilagođeno i obiteljima s malom djecom jer je za najmlađe organiziran "Petzi's kids land" – zabavan program za djecu.

Cijena jednodnevnog izleta na Petzen iznosi 299 kuna za odrasle i 265 kuna za djecu do 16 godina. U cijenu je uključen prijevoz udobnim turističkim autobusom i ski karta. Za grupu od 10 osoba odobravamo 10% popusta ili 1 gratis.

U restoranu nedaleko gornje stanice gondole možete u našoj organizaciji ručati za samo 60 kuna po izboru.

Na ovo skijalište kao i na mnoga druga možete u organizaciji putničke agencije IBUS iz Zagreba.

Više informacija: www.ibus.hr

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 208283
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr