25.11.2013.      

Autor: Austria.info

 

Šetnje sa snježnim krpljama i nordijsko hodanje

Šetnje sa snježnim krpljama poseban je doživljaj prirode: pruža vam uživanje u netaknutoj prirodi daleko od svih tehničkih priključaka. Idilične šetnje sa snježnim krpljama moguće su gotovo u cijeloj Austriji.

Snijeg obasjan mjesečinom sjaji kada šetači sa snježnim krpljama navečer šeću kroz tihu šumu Raurisertala u pokrajini Salzburg. Nakon okrjepe u planinskim gostionicama brzim tempom na saonicima vraćaju se natrag u dolinu. Ljubitelji prirode šeću se s vodičem na snježnim krpljama kroz duboko zasniježeni Nacionalni park Kalkalpen u Gornjoj Austriji do samoopskrbne kolibe, u kojoj grupa priprema svoje prenoćište, naloži peć i zajedno priprema večeru. Akademija nordijskih sportova u St. Aegydu, Donja Austrija, nudi šetnje sa snježnim krpljama i ture nordijskog hodanja. Zaravan planine Rax u Bečkim Alpama u Donjoj Austriji razvila se u El Dorado za šetače na snježnim krpljama. Tamo se i zimi podrazumijevaju priroda i užitak.

Fiksna točka zimskog tjednog programa regije Nacionalnog parka Hohe Tauern u Koruškoj su ture i šetnje na snježnim krpljama pod stručnim vodstvom kroz nacionalni park. Prilikom toga ljubitelji prirode mogu vidjeti divokoze, jarce i sure orlove. Na tragu strategije preživljavanja životinja u surovim zimskim uvjetima Nacionalnog parka Donauauen nalaze se ljubitelji prirode u Orthu an der Donau u Donjoj Austriji. Rendžer nacionalnog parka prati grupu. Prirodopisne šetnje pod stručnim vodstvom provode se osim toga i u Parku prirode Kaunergrat te u Nacionalnom parku Hohe Tauern u Istočnom Tirolu. 

Općina Mariapfarr u salzburškom Lungauu specijalizirala se za nordijsko hodanje: Od Austrijskog udruženja nordijskog hodanja (Austrian Nordic Walking Association) certificirani Park za nordijsko hodanje (15 staza na 119 kilometara) zbog svog je položaja na 1.000 do 1.400 metara pogodan i za klasičan visinski trening. Gosti gostionice Hochficht u Gornjoj Austriji uputit će se u šetnju pod bakljama kroz brežuljkasti krajolik Češke šume. Protiv hladnoće pomaže kuhano vino, a za dobro društvo će se pobrinuti dobra partija karlinga.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 169867
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr