23.11.2015.      

 

Skijaške cipele Vacuum Fit postaju pravi hit

Prve skijaške cipele koje se zaista prilagođavaju stopalu. VACUUM FIT je patentirana tehnologija, koja je prezentirana 2011. godine, kada je osvojila nagradu ISPO European Ski Award.

Tehnologija VACUUM FIT već se koristi kod najboljih skijaša u Svjetskom kupu, na najvišoj razini. Prijašnji, neprilagodljiv materijal zamijenjen je novim, zvanim VACU-PLAST, patentiranim od strane Fischera i 15% lakšim materijalom od postojećeg. Proces prilagodbe se izvodi posebnim postupkom na posebnom uređaju, zvanom "VACUUM FIT station".  VACU-PLAST materijal je također poseban zbog temperaturne stabilnosti, tako da školjka zadržava svoje svojstvo u širokom temperaturnom pojasu. Što je pak najvažnije: maksimalna prilagodba znači i idealan prijenos snage, a time i bržu reakciju skija. Prilagođava se i svim onim skijašima, koji imaju vječni problem sa stopalima i koji sada mogu skijati bez neugodnih bolova u stopalu.

Kod modela Vacuum skijaških cipela postoje dvije serije: VACUUM FIT i VACUUM Comfort FIT. VACUUM FIT su cipele koje se u cjelini prilagođavaju nozi, a VACUUM Comfort FIT se prilagođavaju djelomično - samo u donjem djelu kod pete, gležnja i širine stopala. Na tom dijelu se i najviše puta pojavljuju bolovi, pa se nižom cijenom proizvoda može postići izvanredan učinak.

-.--.-

U Fischeru ne odmaraju, zato su nadogradili izradu skijaških cipela VACUUM. Nadogradnja se zove VACUUM 2ZONE  i upotrebljava se kako kod VACUUM FULL FIT izrade tako i kod COMFORT FIT izrade. Mogućnost izrade cipele sa različitim pritiskom u predjelu gležnja i u predjelu prstiju osigurava najviše udobnosti bez da bi žrtvovali optimalan prijenos sile iz skijaške cipele na skije. U predjelu gležnja je pritisak veći radi boljeg prijema i optimalnog prijenosa sile, u predjelu prstiju je pritisak manji, što pripomaže većoj udobnosti i manjem osjećaju hladnoće.

-.--.- 

Skijaške cipele VACUUM FIT zadržale su jednu od najvećih prednosti Fischera, a to je SOMATEC tehnologija, koja se temelji na prirodnoj poziciji nogu u cipeli – u položaju "V". Taj položaj je naime pod kutom od 9 do 10 stupnjeva, što je vrlo prirodan položaj nogu kao kod hodanja što se prenosi i na skijanje.

U sezoni 15/16 je kolekcija skijaških cipela Vacuum proširena na još više modela, koji zadovoljavaju skijaše i skijašice  svih rangova: od rekreativnih skijaša do učitelja skijanja i natjecatelja. Osim dobro nam poznate Vacuum RC4 Worldcup serije u raznim tvrdoćama, dostupni su i modeli Vacuum Progressor, Vacuum Hybrid, Junior RC4 100 Vacuum Full Fit, ženski modeli Trinity, Zephyr i Hybrid, Vacuum Ranger, Comfort Fit  - Progressor, Viron i Cruzar, što omogućava najbolji mogući izbor za svako muško, žensko i junior stopalo, jer su širine i tvrdoće pancerica u adekvatnom rangu.

 

Od ove godine diljem cijelog svijeta već  je u upotrebi više od 2000 »Vacuum Fit station mašina«.

Tri VACUUM  FIT mašine nalaze se i u Hrvatskoj,  na slijedećim lokacijama, Žutim mačak – Zagreb, LeraRovinj SPORT – Rovinj, Intermarkt – Čakovec

Sva prodajna mjesta u R. Hrvatskoj potražite putem FISCHER dealer LOKATORA

https://www.fischersports.com/en_en/dealerlocator

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 148670
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr