17.01.2013.      

 

Zimska bajka u Kranjskoj Gori

Snijeg je prekrio Kranjsku Goru i pretvorio je u romantično selo, gdje pored aktivnosti na snijegu ugodne trenutke možete doživjeti i u dugim šetnjama u prelijepoj prirodi, u wellness centrima te uz odličnu hranu i piće.

I hotelijeri su spremni na zimsku sezonu, koja je već u punom jeku. Hoteli Hit holidays Kranjska Gora (Larix, Kompas, Prisank, Špik i Alpina) i apartmanska kuća Vitranc su i za ovu zimu pripremili bogatu ponudu sadržaja za provođenje slobodnih dana na snijegu.

Kranjska Gora je poznata kao zabavni, sportski i rekreacijski centar u Julijskim Alpama tijekom cijele godine. Ovo slikovito mjesto leži u neposrednoj blizini tromeđe Slovenije, Austrije i Italije. Gornjesavska dolina je još od antike poznata kao jedinstveno klimatsko lječilište zahvaljujući svojoj nadmorskoj visini (810 m), planinskom zraku te brojnim sunčanim danima. U Kranjskoj Gori svako godišnje doba ima jedinstveno lice i čar, s kojima privlači i domaće i strane posjetitelje.

Doživljaji u Kranjskoj Gori

Kranjska Gora je poznata u svijetu po međunarodnim sportskim takmičenjima, kao što su Svjetski kup u alpskom skijanju - "Pokal Vitranc“ te Svjetski kup u skijaškim letovima u Planici. To su samo dva od brojnih događaja koji tokom cijele godine obogaćuju društveni život u tom alpskom mjestu.

Jezgro zimske ponude u Kranjskoj Gori su brojna skijališta, koja su prilagođena kako potrebama početnika tako i željama iskusnih skijaša. Žičare i skijaške staze rasprostiru se od Kranjske Gore sve do Planice između 800 i 1.215 metara nadmorske visine. Ponudu skijališta Kranjskoj Gori nadopunjuju snježni park za snowboardere i sanjkalište, niz koje se je moguće spuštati i u večernjim satima, jer su osvijetljeni.

Ljubitelji skijaškog trčanja bit će oduševljeni s preko 40 km uređenih staza za trčanje, koje vode sve do susjedne Italije. Ovogodišnja novost je noćno skijaško trčanje, budući da su staze uz hotel Kompas osvijetljene. Uz to, ljubitelji klizanja na ledu imaju na raspolaganju natkriveno klizalište. Penjanje po ledenim slapovima, dnevni i noćni pohodi s bakljama po snijegom pokrivenim goletima te druge zimske aktivnosti predstavljaju nezaboravan doživljaj.

Za sve one koji žene naučiti skijati ili samo usavršiti vlastiti stil, tu su škole skijanja, koje u blizini Kranjske Gore nude usluge visoko osposobljenih učitelja skijanja te iznajmljuju kompletnu skijašku opremu. Djeci je namijenjeno posebno prilagođeno skijalište, koje pomoću dječjeg ski lifta i animiranih staza djeci omogućuje da naprave prve korake na skijama.

-.--.-

Kranjska Gora je jedna od rijetkih destinacija gdje iz hotela izlazite pravo na skijališta i skijate ususret doživljajima.

Hoteli Hit holidays Kranjska Gora, koji se u većini nalaze neposredno uz skijalište, za ovogodišnju sezonu pripremili su bogat izbor skijaških paketa, koji uključuju skijašku kartu: Skijanje u Kranjskoj Gori, All Inclusive paket u Grand hotelu Prisank i paket Mini odmor, maksi zabava. Posebno je privlačan paket Tri zemlje, koji omogućuje skijanje i u susjednoj Austriji i Italiji. U mjesecu ožujku na raspolaganju je popularni i svima dobro poznati paket Boom godišnjih odmora.

Ponudu pet hotela i apartmanske kuće, pored odličnih wellness centara i tima za animaciju, dopunjuje i bogata kulinarska ponuda, koja se prepliće kroz hotelske restorane, piceriju Napoli, gostionicu Oštarija, ponudu na Snježnoj plaži i zaključuje s Slatkom Julijom – našom vlastitim zaštitnim znakom slatkog grijeha u kavani London.

Pored toga, i u zimskom razdoblju smo se kao i uvijek pobrinuli za najmlađe goste u vidu tematskih kreativnih radionica na otvorenom i u hotelima, mini klubom, mini diskom, šetnjama s posjetom sjevernim jelenima te pohodima s bakljama po snijegom pokrivenoj Kranjskoj Gori i okolici.

Opuštanje u zagrljaju Alpa

Opuštanje nakon napornog dana provedenog na snijegu svakako godi. U lancu hotela Hit holidays Kranjska Gora postoje čak četiri velika wellness centra. Možete birati između wellness centra Vita u hotelu Larix, centra opuštanja Kompas u hotelu Kompas, centra sauna Viridis u hotelu Alpina i naravno, najnovijeg i najvećeg od wellness centara, koji se nalazi u hotelu Špik, nedaleko od Kranjske Gore.

-.--.-

Hotel Špik smješten je ispod vrhova Špikove skupine i u podnožju Karavanki, okružen šumom i snijegom prekrivenim vrhovima. Ponudu hotela obogaćuju raznolike wellness usluge.
Vodeni svijet sačinjavaju bazen za plivanje sa protustrujom, bazen za opuštane i dječji bazen, te vanjska terasa. Svijet sauna nudi tursku, finsku i biljnu saunu, ledenu špilju, bazen za zagrijavanje i hlađenje, prostor za odmor te tatami sobu. Svi će biti oduševljeni i Alpskim wellnessom s izvornim alpskim ambijentom pet tematskih soba (voda, drvo, vatra, zemlja i metal), koji uz pomoć alternativnih metoda kao što su boja, zvuk, aroma, toplota, knaipova kura, terapija kisikom te infracrvena sauna, uravnotežuje i stvara harmoniju unutarnjih organa, što se odražava na tjelesnoj i duhovnoj razini.

Pored pet tematskih soba, Alpski wellness sačinjavaju i vitaminski kutak, prostor za odmor, sobe za vođeno vježbanje, fitnes s napravama za aerobne vježbe i terasa s prelijepim pogledom na okolne vrhove. Centar ljepote pobrinut će se za bolje raspoloženje i ljepši izgled s masažom i kozmetičkim uslugama, koje se pružaju s linijom prirodnih proizvoda obogaćenom eteričnim uljima alpskog bilja.

Kranjska Gora sa svojom okolicom nudi zaista široku paletu mogućnosti za aktivne doživljaje i stoga je idealna destinacija za provođenje nezaboravnih trenutaka na snjegu.

Kontaktni podaci:
www.hitholidays-kg.si, info@hitholidays-kg.si , T. +386 4 588 44 77,

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 208951
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr