SNOWBOARD

»

INTERVIEW

20.08.2007.      

Autor: Ante PašalićPhoto: Nate Goodman i Jeff Counts www.floatfilm.com 

Interview: Erin Valverde Pollard

Skijanje.hr vam predstavlja interview s predstavnicom svjetske ženske snowboard elite... Erin Valverde Pollard.

Sponzori: Rossignol, Oakley, Dakine, Mt. Hood Meadows

Predstavi se čitateljima Skijanje.hr-a...

Bok svima! Dolazim iz Mt.Hood iz Oregona i tu živim skoro cijeli život. Volim biti tu, doma, ali volim i putovati puno. Bavim se umjetnošću i snowboardom, te od toga i živim. Volim prirodu koja mi daje mir i utočište kada na kratko bježim od stvarnosti. Volim putovati sa svojim suprugom po cijelom svijetu.

Koliko dugo si u snowboardu?

Počela sam boardati kada sam imala 15 godina, s ekipom iz srednje škole. Totalno sam se zaljubila u snowboard i nikad nisam prestala voziti. Na kraju sam upoznala prave ljude na pravom mjestu i danas mi je to profesija. Obožavam snowboard i stil života koji mi pruža. Snowboard mi je posao, ali posao koji obožavam i to me veseli iz dana u dan.

Natjecanja?

Volim powder. Backcountry mi je nešto najdraže što mogu voziti. Otići negdje sa snowmobilom i napraviti jump, skakati cijeli dan je nešto najbolje što ti se može dogoditi. Volim i parkove, ali to mi je samo za vježbu dok čekamo na novi snijeg. Definitivno najbolji dan je kada se nađem sa prijateljima i napravimo backcountry jump ili se samo vozikamo okolo. Ne idem na natjecanja, nije to za mene, previše stresa.

Studiraš?

Završila sam Art Institute of Portland, smjer grafički dizajn. To stvarno volim.

Tvoje mišljenje vezano za razlike među ženskim i muškim boardanjem?

Najveća razlika su mu*a! Više volim ići voziti sa curama, zato što imamo istu razinu vožnje za razliku od muških, koje jednostavno još uvijek ne pratimo na svim razinama. Ponekad je dobro ići sa dečkima, jer naučiš puno i motivirana sam više, ali u večini slučajeva je frustrirajuće. Moram napomenuti da se u zadnje vrijeme cure dosta dobro snalaze u svim aspektima snowboarda, te su jednako motivirajuće za vožnju. Cure su sve bolje i bolje iz godinu u godinu!

Prema tebi dali je žensko boardanje isto kao i muško?

Da, ali na drugačijoj razini.

Što misliš o budućnosti snowboarda?

Mislim da će snowboard i dalje napredovati iz dana u dan. Progres će ići isto kao i u prošlosti, stil vožnje će se promijeniti, preferiranje pojedinih trikova, itd... Na kraju će sve ostati na pojedincima.

Iskustva sa snimanja "Last winter-a"?

Puno sam putovala. Odlični tripovi sa puno avantura...previše priča za ispričati. Nekako mi je najviše u sjećanju ostala Rumunjska sa Last Winter ekipom od 6 boarderica. Smješteni smo bili na vrhu planine, totalno sami u kući, nigdje nije bilo ljudi osim nas. Boravili smo gore punih pet dana, te na kraju ostali bez vode. Znači, nema pranja zubiju, tuširanja ili puštanja zahodske vode, totalno ludo. Dane smo provodili penjući se na vrhove okolnih planina, te snimali odlične runove i trikove. Mirise nekoliko cura zatvorenih u kući i znojeći se boardajući pet dana, ne želim niti spominjati! Ja sam se razbolila, i morala sam ići na zahod svakih 15minuta...vjerujte nije bilo lako! Na kraju sam se vratila u Švicarsku gdje sam provela nekoliko dana na toaletu i nepokretna. Izgubila sam pet kilograma i totalno izblijedila, bilo je užasno! Taj put definitivno neću nikada zaboraviti.

Sada imaš svoju producentsku kompaniju?

John Roderick (radio je sa Chunkyknit i Misschief films) i ja htijeli smo snimiti nešto novo, a kako te jedine dvije ženske filmske kuće nisu snimale ove sezone, odlučili smo se na snimanje svojeg videa. Imamo jasnu viziju kako treba izgledati taj novi video, tako da će biti odličan na kraju!

Kako to da su Chunkyknit i Misschief films prestali snimati ove sezone?

Snimanje snowboard filmova je uistinu stresno, financijski neutješno i vremenski zahtjevno. Zato su se te dvije kuće odlučile na stanku. Mi radimo ovaj video kako bi sve djevojke imale medij putem kojeg će pokazati svoje snowboard vještine, te inspirirati druge djevojke.

Što želiš postići sa Float filmom?

Htjeli bi pokazati da je snowboard doista zabavan sport i način života, koji pruža iskustva koja se ne zaboravljaju.

Gdje ste sve snimali za Float?

Snimali smo u cijeloj Sjevernoj Americi, Kini, Japanu i još dosta drugih mjesta između.

Koje su smjernice novog videa?

Prirodno shvaćanje snowboarda, umjetnički pristup snimanju, snježno sanjarenje sa velikim utjecajem surfanja.

Tvoje mišljenje o ženskom snowboardu danas?

To što danas cure izvode je ludo i zabavno za gledati taj proces razvoja ženskog snowboarda.

Imate dosta novih boarderica u filmu?

U Floatu je dosta novih boarderica. Te djevojke voze već dosta dugo i sada je pravo vrijeme da ih pokažemo svijetu! odabiremo ih na način da gledamo kako voze, te kako mogu sa svojom vožnjom pridonijeti našem filmu.

Osjetna je nova kombinacija veteranki snowboarda i novih mlađih naraštaja? Što namjeravate dobiti sa time?

Pokazat ćemo mlađim boardericama prave korijene snowboarda i što su nam značili ti prvi koraci. Stvarno imamo legendarne cure kao što su Victoria Jelouase, Shannon Dunn, Barrett Christy, Megan Pitchke i Tina Basich. One su prve pro boarderice, glavni krivci za današnji svjetski progres djevojaka diljem svijeta.

Što je sa ostalim pro boardericama koje smo vidjeli u proteklim ženskim snowboard filmovima?

Neke od djevojaka će biti u filmu.

Tko je producent?

John Roderick

Možeš čitateljima dati neki uvid u film kako bi trebao na kraju izgledati?

Art pristup, organski snimci, stylish, prijatelji i dobra zabava.

Koji je cilj Float projekta?

Zadiviti sve ljude sa ženskim snowboardom.

Dali ćeš snimati filmove i dogodine?

Vidjeti ćemo nakon ove godine. Možda imamo snage i za dalje. Vidjeti ćemo.

Kako uspijevaš organizirati život s mužem, snowboard, snimanja?

Teško je uskladiti sve obveze u životu. U zimsko vrijeme jako često putujem zbog snowboarda, a moj muž Eric Pollard (poznati freeride skijaš op.a.) često putuje zbog skijanja, tako da se rijetko vidimo. Teško je uskladiti sve to jer snimamo za različite filmske kuće. On trenutno snima svoj skijaški film, "Idea", sa Pep Fujas i Andy Mayherom, a film će biti odličan! Najljepša stvar je kad se nakon duge sezone napokon vidimo doma! Uz sve obveze, pokušavam rješavati i ispite na fakultetu, ali to je samo još jedan izazov u mojem životu! Snimanje snowboard videa, fakultet, dizajniranje, slikanje, obitelj....stvarno sam zaposlena (smijeh)!

Ide nam super! Posjedujemo kuću u Welches u američkoj državi Oregon. Ove sezone smo imali sreće pa smo na nekoliko putovanja išli zajedno, što je bilo uistinu veličanstveno!

Djeca, za sada, nisu u planu :-)

Putovanje u Rusiju?

Vjerovatno najbolji put u životu! Eric i ja smo tada oboje vozili za Helly Hansen i imali smo priliku raditi photoshooting zajedno u Rusiji. Eric me snimao za Chunkyknit "Last Winter", te je usput pokušavao odraditi svoj dio posla. Rusija ima odlične planine i najbolji powder koji sam ikada vozila! Želja mi je ponovo tamo ići ove godine, ali vidjeti ćemo da li će se to moći ostvariti.

Planovi za budućnost?

Planovi za budućnost su otvaranje dizajnerske firme. Htjela bi raditi u snowboard i sličnim industrijama, dizajnirajući snowboard i surf daske, oglase, odjeću, itd...

Za kraj neka poruka čitateljima Skijanje.hr-a?

Što god radili, zabavljajte se radeći to!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 157393
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr