SNOWBOARD

»

INTERVIEW

14.10.2008.      

Autor: Ante PašalićPhoto: Richard Welch, Shawn Hughes, Basti Google.  

Interview: Marc-Andre Tarte

Jedan od blesavijih snowboardera današnjice, iznimno pozitivan i talentirani Kanađanin u interviewu samo za Skijanje.hr

Reci nam nešto o sebi...

Ima puno za reći! Nekada jednostavno ne znam prestati govoriti o sebi...

Kada si odlučio postati pro snowboarder?

Mislim u prvih par godina, kada sam počeo voziti. Odmah sam postao ovisan.

Koja ti je najveća motivacija u snowboardu?

Ja sam motivirani lik. Novi trikovi i inspiracija od strane prijatelja, to je ono najbolje.

Koliko dugo voziš za Volkl?

Već nekih šest godina. Slični su kao i ja, vole gurati do kraja u granicama snowboard konstrukcije, istao kao i ja sa svojom vožnjom. Nedavno sam im predložio tvrđu i težu konstrukciju koja će biti jako jeftina, a ja ću je dizajnirati i voziti. Nadam se da će odobriti moju ideju.



Gdje trenutačno živiš? Kanada, Europa?

Trenutačno sam doma u Squamishu, British Columbia, Kanada. Obožavam ovo mjesto. Neki dan sam vidio pume pokraj moje kuće, to su u biti ogromne mačketine, ovo mjesto je ludnica.

Koja je najveća razlika između Amerike i Europe? Ljudi, boardanje...

Najveća kulturološka razlika je Japan. Od ljudi, kulture do powdera koji je lagan i dubok. Vožnja powdera u Japanu, među drvećem je nešto što nije s ovog planeta. Neopisivo.



Double McTwist na mt.Hood-u? Da li ti je to najteži trik koji si probao?

Mislim da je to još uvijek najteži trik koji sam probao, nisam ga još usavršio, ali idem prema tome. Na kraju sam završio u bolnici, događaju se takve stvari, a na odluku da probam taj trik sam došao kada sam nešto slično vidio sa Bmx riderom. Ako to usavršim, pobjeđivat ću na svakom natjecanju.

Da li si snimao za neki video ove godine?

Fat Gipsy productions, austrijska produkcijska kuća. Na žalost nisam snimao jako puno jer sam bio ozlijeđen, koljeno otišlo, pa sam morao i na operaciju.

Prema tvom mišljenju, što bi sve jedan dobar video part morao sadržavati?

Nove ideje, kombinacije trikova, drugačije odvožene rute i sl. Cliffovi, railovi, kickeri, powder, sve u jednom runu. Nadam se da ću to imati u sljedećem videu.




Što misliš o filmu u kojem bi samo ti glumio? Nešto tipa što je Heikki Sorsa radio?

Tako nešto i radim sada, samo je više kao reality show. Pratim conteste i ridere po različitim mjestima, te stavljam sve to na Internet. Ide dobro za sada, pa bih mogao i nastaviti raditi nešto tako. Putujem puno i vidio sam sve, tako da imam ideja za koju sezonu.

Kako ti je protekla sezona?

Dislokacija kuka, dva zuba, potres mozga, putovanja po Europi, ozlijeda pete, droge, boardanje, Air&Style, oporavak, boardanje doma, putovanje u Japan, potrgani meniskus, oporavak, operacija, opet oporavak... i sada kada sam gotov sa svim ozlijedama i oporavcima idem na Novi Zeland još voziti.

Kako se nosiš sa ozlijedama?

Loše. Ima ih previše. Od ozlijeda se fokusiram na oporavak, editiram video materijale, malo surfam, jedem, spavam i sl. Kada se vratim na planinu, osjećam se kao dijete u dućanu za sladolede.



Planovi za budućnost?

Previše da ih sve napišem. Jedan od planova je izgradnja mini rampe kod mene doma. Za ostalo, kako bude bit će!

Kako ti se činio Air&Style prošle godine?

Htio sam napokon pobjediti ove godine, ali je iznimno teško kada ne voziš i ne treniraš zbog ozlijeda. Mrzim ozlijede. Sada ću voziti na Novom Zelandu i spremati se za sljedeću sezonu.

Bio si u Kini, na Nanshan Openu! Opiši nam kako je bilo...

Bio sam po prvi puta u Kini. Ludnica od zemlje, malo me podsjetila na Rusiju.  Contest je održan usred nekakve pustinje na umjetnom snijegu, no na žalost nismo išli do njihovih planina na sjeveru zemlje. Snowboard je tamo kao u Kanadi prije 10 godina, svježe, novo i puno sirovih doživljaja.


Negdje sam čuo da si prije živio u kombiju? Opiši nam svoje iskustvo...

Ma, bilo je odlično. Živeči u kombiju uštedio sam hrpu love i kupio si kuću. Živio sam u Whistleru u kombiju gotovo godinu i pol, a to sam baš htio tako, pa je tako i bilo. Bilo je super, blizu prirode, ideš spavati kad padne mrak, probudiš se s prvim izlaskom sunca, odlično iskustvo u svakom slučaju!




Da li si ikada vozio FIS natjecanja ili samo TTR?

Nikada. TTR je organizacija na mjestu, imaju duh i ide se prema napredku. U FIS-u su samo neki likovi u odijelima koji odlučuju o mnogim snowboard sudbinama, što nije ok.

Što radiš po ljeti?

Puno vozim skateboard, MTB, plivam, penjanje...sve.

Koja je najpametnija stvar koju si ikada rekao?

Ok. Slušajte me!

Imaš kakvu pametnu zadnju poruku za hrvatske čitatelje...

Nadam se da ću napokon doći do vas, u vašu prelijepu zemlju.  Važno je posječivati što više novih mjesta.  Zadnja misao je da nikada ne gledate prema dolje, fokusirajte se na život i življenje i pokušajte doći do kraja.


 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 120870
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr