SNOWBOARD

»

VIJESTI

10.12.2012.      

Autor: Ante Pašalić

Foto/video: TTR

 

TTR 6Star Air&Style Peking: Yuki Kadono uvjerljivo prvi

Nova svjetska snowboard zvijezda je rođena! Šesnaestogodišnji Yuki Kadono iz Japana osvojio svoj prvi TTR naslov s impresivnih 97.67 bodova.

Proteklog vikenda u kineskom Pekingu, na stadionu "Ptičje gnjezdo", održan je treći Oakley Shaun White Air&Style, koji je okupio svjetsku snowboard elitu. Cilj je i dalje isti - promoviranje snowboard sporta u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

Kako bi postali instant svjetska snowboard zvijezda, te osigurali da svi svjetski mediji znaju vaše ime, trebate imati šesnaest godina, biti iz Japana, zvati se Yuki Kadono i znati izvesti jedan od najtežih trikova ikad izvedenih: Backside Triple Cork 1440° Mute koji Vam garantira pobjedu na ovom elitnom natjecanju. Napomenimo da je bodovni rezultat bio impresivnih 97.67 bodova.

"Ovo je san, još uvijek nisam svjestan da sam pobijedio!", izjavio je nakon natjecanja mlađahni Yuki Kadono.

Norežanin Stale Sandbech završio je na trećem mjestu, a drugi je bio Peetu Piiroinen iz Finske, koji je ovog ljeta trenirao s mladim Yukijem.  "Znao sam da će ove sezone pomesti sve pred sobom, vidjelo se to na treningu, čestitam", izjavio je Peetu.

Trenutno prvi u ukupnom poredku je Roope Tonteri (FIN), Yuki Kadono se popeo na 10. mjesto, a Sandbech je ostao na 2. mjestu.

Finalni rezultati:

1. Kadono, Yuki (JPN) 97.67
2. Piiroinen, Peetu (FIN) 93.33
3 Sandbech, Ståle (NOR) 92.00
4. Weissenbacher, Mathias (AUT) 34.33

U prilogu tekstu pogledajte i video isječak nastupa Yuki Kadona u superfinalu s nevjerojatnim Bs Triple Cork 1440° Mute.


 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 161190
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr