SNOWBOARD

»

VIJESTI

22.01.2014.      

Autor: Majda Gregorović Čolović 

TTR Burton European Open HP: Potpuno švicarsko slavlje

Nakon što su prethodni dan Švicarke osvojile prvo i treće mjesto u slope styleu, u disciplini halfpipe Švicarska je zauzela čak pet od šest mjesta na podiju!

Švicarski Laax imao je stvarno mnogo razloga za slavlje tijekom nadmetanja na Burton European Openu. Nakon pobjede Isabel Derungs i trećeg mjesta Elene Könz u slopestyleu, halfpipe natjecanje donijelo je novo veliko iznenađenje i veselje domaćinima.

Prijepodne je startalo finale u ženskoj konkurenciji. Na startu se našlo 5 dama, od 6 kvalificiranih nakon polufinala, budući da je Enni Rukajärvi, kao i u slopestyle natjecanju, morala odustati od nastupa u finalu zbog ozljede koljena zadobivene na treningu prethodnoga dana.

Prošlogodišnja četvrto plasirana Ursina Haller ovaj puta nije imala pravu konkurenciju (3 prvoplasirane nisu nastupile na ovogodišnjem natjecanju), te je već u drugoj vožnji osigurala prvu poziciju, a u trećoj je dodatno učvrstila sa fs 900 tail grab, bs 540 mute, fs 540 stalefish, bs air backside grab i fs 720 tail grab, i osvojenih impresivnih 92,20 bodova. Preostala dva mjesta na švicarskom pobjedničkom postolju zauzele su Verena Rohrer i Carla Somaini.

Rezultati BEO halfpipe žene:

1. Ursina Haller (SUI) 92,20
2. Verena Rohrer (SUI) 84,90
3. Carla Somaini (SUI) 66,70

Švicarke su na domaćem terenu osvojile gotovo sve što se moglo osvojiti, ali i u muškoj konkurenciji bilo je razloga za slavlje. Prošlogodišnji drugoplasirani Iouri Podladtchikov već je u prvoj vožnji konkurentima dao do znanja da ovaj put ne odlazi bez pobjede. Fs 900 tail grab, bs 900 mute, fs 1080 tail grab i cab double cork mute donijeli su mu 86,30 bodova, što je bilo sasvim dovoljno za prvu poziciju.

Christian Haller popeo se na drugu stepenicu pobjedničkog postolja BEO-a, ali ujedno i na, trenutno, prvu poziciju ukupnog poretka TTR World Snowboard Toura u disciplini halfpipe. Treće mjesto osvojio je Janne Korpi iz Finske, a Tim-Kevin Ravnjak iz Slovenije odlično 7. mjesto.

Rezultati BEO halfpipe muškarci:

1. Iouri Podladtchikov (SUI) 86,30
2. Christian Haller (SUI) 84,90
3. Janne Korpi (FIN)

Sljedeća postaja na 6Star razini TTR WST-a jest Aspen, Colorado, odnosno X-games, od 23. do 26. siječnja u disciplinama slopestyle, halfpipe i big air.

Video sažetak natjecanja:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 246565
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr