13.12.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Åre SL (ž): Pietilae-Holmner za povijest

Maria Pietilae-Holmner prva Šveđanka sa slalomskom pobjedom na nekom od slaloma Svjetskog kupa voženih na švedskom tlu.

Nikako mala stvar, posebno imate li na umu zvjezdane dane Anje Paerson. No Paerson je kod kuće slavila dva puta u veleslalomu i jednom u spustu. U slalomu nikada bolja od drugog mjesta, baš kao ni velika Pernilla Wiberg.

Pobjeda Pietilae-Holmner danas u Åreu nikako se ne može smatrati iznenađenjem. Već u ožujku ove godine, upravo na istoj stazi, i ona je upisala jedno drugo slalomsko mjesto. A danas joj se sve "poklopilo", i za malenih 6 stotinki prednosti u odnosu na iznova fenomenalnu Tinu Maze (SLO) stigla je i do potpunog slavlja.

Poredak prve i druge identičan je bio i na kraju utrke, ali i na "poluvremenu" utrke. A zapravo i poredak prve tri, budući da je i Frida Hansdotter (SWE) treće mjesto nakon prve vožnje u konačnici pretvorila i u treće mjesto na utrci.

Mikaela Shiffrin (USA) danas za nijansu slabija u prvoj vožnji, uz 6. mjesto. Na kraju tik do podija, uz samo 2 stotinke sekunde sporije vrijeme u odnosu na treću Hansdotter. Najbolja Austrijanka slaloma u Åreu danas Michaela Kirchgasser na petoj poziciji, dok je pobjednica Aspena, Nicole Hosp, odustala još u prvoj vožnji.

Vrlo ugodno iznenađenje današnje utrke iz slovenske perspektive 21-godišnja Ana Bucik, koja se sa startnim brojem 55 u konačnici plasirala na 26. mjesto te uzela svojih prvih pet bodova u Svjetskom kupu u karijeri. Frida Hansdotter i nakon Årea je još uvijek vodeća slalomašica Svj. kupa. Tina Maze vodi ukupno s čak 257 (!) bodova prednosti u odnosu na Annu Fenninger (AUT).

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) 1:43.65
2. MAZE Tina (SLO) +0.06
3. HANSDOTTER Frida (SWE) +0.32
4. SHIFFRIN Mikaela (USA) +0.34
5. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +0.71
6. COSTAZZA Chiara (ITA) +0.76
7. THALMANN Carmen (AUT) +0.77
8. HOLDENER Wendy (SUI) +0.84
9. GISIN Michelle (SUI) +0.99
10. STRACHOVA Šarka (CZE) +1.08

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 132221
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr