01.02.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Atomic u problemima zbog previše snijega

Angažiran helikopter kako bi očistio proizvodne hale od previše snijega.

Snježna fronta koja se pomiče Europom uzrokovala je probleme u Atomicovom sjedištu u Altenmarktu. Poznati austrijski proizvođač skija morao je angažirati helikopter radi odvoženja snijega s krovova hala u kojima se proizvode poznate skije.

Atomicove hale pokriva oko 40.000 četvornih metara krova s najvećom nosivošću od 320 kg/m2. Iako taj limit još nije dosegnut, oprezni Austrijanci skidaju snijeg s krova jer očekuju daljnje obilne snježne padaline koje bi mogle ugroziti nosivost. "Moramo skinuti barem 4.000 tona snijega", izjavio je voditelj održavanja Wilhelm Kerl. "Zato smo morali angažirati helikopter koji u jednoj turi odvozi oko 700 kg snijega. S puhalicama ne bismo mogli postići takav učinak."

Helikopter snijeg odlaže u proizvodnom krugu Atomica, a u jednom satu premjesti oko 60 tona snijega. Na krovu radi oko 30 djelatnika, a operacija će nastaviti i idućih dana kako bi se izbjeglo potencijalno urušavanje krova.

-.--.-helikopter

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 01. veljače 2012.   15:37h

    Član od:
    09.11.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska,

    Pa sto rade ravne krovove? :D

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 242366
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr