25.02.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Bansko, SK (m) - najava utrke

Četvrta i posljednja (super)kombinacija aktualne sezone FIS Svjetskog kupa skijaša sutra će se u Banskom održati obrnutim redoslijedom.

Zbog vremenske prognoze koja za prijepodnevne sate subote još najavljuje duže zadržavanje magle nad stazama, organizatori i dužnosnici FIS-a odlučili su 'obrnuti' uobičajeni redoslijed sutrašnjeg superkombinacijskog natjecanja.

Superkombinacija skijaša u Banskom započet će tako sutra od 9:00 h (10:00 h lokalno) slalomskom vožnjom. A za postavku staze bit će zadužen američki trener Kenney. Poslijepodne, od 13:00 h (14:00 h lokalno), uslijedit će potom superveleslalomska vožnja. Uz postavku švicarskog trenera Brunnera. Sve i uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2.

I slalomska, i Super G vožnja u Banskom se voze na "Banderiza" stazi. Sa startom slaloma na 1 825, i ciljem na 1 610 metara nadmorske visine. Dok je start Super G vožnje na 2 250, cilj na 1610 metara nadmorske visine.

Sukladno prvim impresijama koje se prenose iz našeg tabora u Bugarskoj, "Banderiza" staza u Banskom ocjenjuje se polustrmom, ali i dosta ugodnom za skijanje.

Već sigurni ovosezonski osvajač malog Kristalnog globusa u (super)kombinaciji, Ivica Kostelić, u sutrašnju superkombinaciju Banskog kreće sa slalomskim startnim brojem 6. Već prije njega, sa startnim brojem 4, niz stazu će Natko Zrnčić-Dim. Dok je slalomski startni broj Tina Širokog broj 24 od sveukupno 47 skijaša prijavljenih za start utrke.

Uz izostanke Aksela Lunda Svindala, Silvana Zurbriggena, Carla Janke, Bode Millera, sutrašnje glavne protukandidate Ivici i Natku za podij na utrci treba potražiti u krugu Romed Baumann - Christof Innerhofer - Peter Fill - Kjetil Jansrud. A iznenaditi bi možda mogao i Ted Ligety.

Vaše prognoze pobjedničkog podija utrke uobičajeno očekujemo u sklopu Skijanje.hr kladionice.

Startna lista prvih 30 skijaša za utrku:

1. FILL Peter (ITA)
2. BANK Ondrej (CZE)
3. BAUMANN Romed (AUT)
4. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO)
5. INNERHOFER Christof (ITA)
6. KOSTELIĆ Ivica (CRO)
7. JANSRUD Kjetil (NOR)
---
8. MYHRE Lars Elton (NOR)
9. PARIS Dominik (ITA)
10. PUCHNER Joachim (AUT)
11. LIGETY Ted (USA)
12. FEUZ Beat (SUI)
13. MARSAGLIA Matteo (ITA)
14. SIEBER Bjoern (AUT)
15. PANGRAZZI Paolo (ITA)
---
16. GRANGE Jean-Baptiste (FRA)
17. MERMILLOD BLONDIN Thomas (FRA)
18. JITLOFF Tim (USA)
19. GEORGIEV Georgi (BUL)
20. SCHOERGHOFER Philipp (AUT)
21. MOELGG Manfred (ITA)
22. BRANDENBURG Will (USA)
23. KRYZL Krystof (CZE)
24. ŠIROKI Tin (CRO)
25. SCHOENFELDER Rainer (AUT)
26. KHOROSHILOV Alexander (RUS)
27. NEUREUTHER Felix (GER)
28. DIGRUBER Marc (AUT)
29. FAIVRE Mathieu (FRA)
30. DREIER Christoph (AUT)

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201882
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr