23.08.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

Begovo Razdolje možda opet u pogonu?

Općina Mrkopalj želi udahnuti novi život skijalištu koje nekoliko sezona stoji zatvoreno.

Postoji šansa da će od zime 2014/15 ponovno proraditi skijalište u Begovom Razdolju. Bolje rečeno, postoji volja Općine Mrkopalj da s vlasnicima zemljišta na kojem skijalište leži dogovori uvjete korištenja, piše Novi List.

Begovo Razdolje još od 2009. stoji zatvoreno, a kako smo bili i pisali – problem je nemogućnosti dogovora s vlasnicima zemljišta oko uvjeta korištenja, tj. visine naknade. U Mrkoplju su spremni s vlasnicima opet sjesti za stol i dogovoriti uvjete povoljne za sve računajući da ovakva situacija ne koristi nikome. Ponajmanje lokalnom stanovništvu koje je mnogo izgubilo zatvaranjem skijališta, pa onda i tamošnjeg hotela Jastreb.

U čitavu priču se spremna uključiti i Primorsko-goranska županija putem svoje tvrtke Goranski sportski centar koja se brine o Platku, a pomagala je i pri prošlogodišnjem uređenju Čelimbaše. Bilo bi lijepo kada bi svi zainteresirani uspjeli postići dogovor kako bi skijalište prvi put otvoreno 1978. ponovno profunkcioniralo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 12. rujna 2014.   20:13h

    Član od:
    12.09.2014.

    Mjesto:
    Hrvatska, Mrkopalj

    Ukoliko vlasnici i posjedovnici zemljišta i potpišu ugovore o zakupu vučnica mora prvo proći kompletnu rekonstrukciju. Dakle, u najboljem slučaju tek u zimskoj sezoni 2015/2016 može se očekivati da će skijalište ponovo proraditi.

    [Editirano] 12. rujna 2014. u 20:22h
  • Objavljeno: 23. kolovoza 2014.   13:47h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Nisam baš siguran da je problem u vlasnicima zemljišta, bar ne najveći problem. Ako se radi samo o skijalištu i korištenju zimi, pa oni tada i tako to zemljište ne koriste! Prije će biti da se netko ponaša bahato pa im ni hvala nije u stanju reći. U svakom slučaju, tako je malo potrebno za zimske radosti i svaka žica je dobrodošla.

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 193274
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr