07.12.2011.      

Autor: Mario Iličić
Foto: Jahorinalive.net 

 

BIH skijališta s 10-ak cm snijega

Još prošlih dana BiH skijališta su izgledala kao proljetna izletišta ali s dolaskom hladnijeg vremena i padalina, koje su zahvatile ove krajeve, skijališta su se zabijelila i ponovo barem nalikuju na skijališta.

Prvi pravi snijeg u ovoj sezoni u BIH prekrio je planine, a djelomično i probleme lošeg početka zime. Količina snijega još uvijek nije dovoljna za izlazak strojeva i pripremu staza, no poslužit će kao dobar temelj.

Iako je snijeg zabijelio, problemi su još uvijek tu. Tako Vlašić primjerice kasni s radovima, dok Jahorina ima posla oko sanacije akumulacijskog jezera, koji su prema posljednjim informacijama, navodno, ipak riješeni. Novih 15 cm snijega, koliko je palo, još uvijek nije dovoljno za start sezone. No topovi su već okusili testni rad.

Aktivnosti na Jahorini ovdje ne prestaju. Prošlog je vikenda, primjerice, održan tradicionalni sajam zimskog turizma imena U susret zimi 2011/2012., kao najave nove skijaške sezone.

Na Bjelašnici je palo ipak nešto manje snijega. Točnije, oko 6 cm. A prema pisanju BHski portala prošli tjedan je pušten u rad ski-lift Heliodrom te je na taj način povećan ukupni kapacitet žičara. Ostale žičare su dotjerane remontom i potpuno su spremne za početak sezone, koju na ovom skijalištu najavljuju za 24.12.

Na Vlašiću je pak napadalo 10-ak centimetara snijega. Prema pisanju portala Vlasiclive.com i Babanovac.net najavljen je veliki ski opening po uzoru na europska skijališta uz naziv "Ski opening & Šankanje". Detalje pogledajte na stranici Babanovac.net.

Za razliku od navedenih, na Kupresu je palo najmanje snijega, svega 3 cm. No uz tu informaciju valja spomenuti kako je prilazna cesta do skijališta proširena za 1 metar te da je nanovo asfaltirana i osvijetljena. Osim toga, djelatnici skijališta su objavili i novi cjenik skijaških karata za skijalište Stožer. Tako će, primjerice, dnevna karta stajati 20 KM, dok će šestodnevna stajati 80 KM..

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 221673
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr