09.09.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

Budućnost Mariborskog Pohorja iznova neizvjesna

Iako se početkom srpnja činilo da je riješenje problema pronađeno, Mariborskom Pohorju za sezonu 2014/15. u rujnu iznova prijete stečaj, možda i djelomična ili potpuna obustava rada!

Kako smo početkom srpnja pisali, predpogodba o najmu dijela infrastrukture između lokalnih vlasti i slovenske tvrtke za upravljanje bankovnim potraživanjima, trenutnog 97 %-tnog vlasnika Sportskog centra Pohorje, Centru je trebala osigurati svježa sredstva i "spas u zadnji čas" od stečaja. Predpogodba potom u konačnici ipak nije postala i pogodbom, pregovori su krajem kolovoza propali, a ovih dana vlasnik Sportskog centra Pohorje izašao je i s informacijom kako, s njihove strane, dokapitalizacije od planiranih 3,7 milijuna eura, a s obzirom na "ekonomsku neisplativost" iste - definitivno neće biti.

Kratkoročno prijelazno riješenje trenutno i nije baš na vidiku. Najam, dokapitalizacija s neke druge adrese, stečaj pa novi početak i potpuna prodaja vlasničkog udjela u Sportskom centru još uvijek su varijante dugoročnijeg opstanka. No sve ove varijante maksimalno opterećuju veliki stečeni dugovi, i ustanovljene ranije nepravilnosti u poslovanju... Sezona 2014/15. je, pritom, sve bliže. A ikakvo, pa i privremeno riješenje u ovome se trenutku čini da uistinu iziskuje nove, po svoj prilici višemjesečne napore.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 177195
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr