14.11.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: Arhiva SnowQueenTrophy.com  

FIS zadovoljan novom varijantom slaloma

Svjetska skijaška federacija izrazila je zadovoljstvo testiranjem novog formata izvođenja slalomskih natjecanja.

Novi format slaloma, koji obuhvaća tri slalomske vožnje, isproban je na prošlotjednim uvodnim dvoranskim utrkama FIS Europskog kupa u Bottropu i Landgraafu.

Poanta je novog sustava u tome da se sada nakon dvije vožnje, a ne više nakon samo jedne, dobiva trideset najboljih natjecatelj(ic)a. A tih "top 30" u trećoj slalomskoj vožnji, nazvanoj finalom, onda iznova kreće u potpunosti od nule, bez prenošenja vremenskih prednosti iz prvih dviju vožnji.

"Uz tehničku potkovanost, od skijaš(ic)a na ovaj se način traži i konstantno zadržavanje visokog nivoa koncentracije, kao i osjećaj za taktiku. Veselim se prvom isprobavanju ovog novog formata na otvorenom, možda već i iduće sezone, negdje gdje će se zajedno voziti Europski kup i skijašica i skijaša", izjavio je Janez Flere, FIS-ov čovjek zadužen za Europski kup skijašica.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 199212
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr