10.01.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić

Photo: Goran Razić

 

Hansdotter pobijedila u Flachau

Večeras je održan šesti slalom sezone, a do pobjede je stigla švedska reprezentativna skijašica Frida Hansdotter.

Flachau je večeras ugostio slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa. Natjecanje je bilo vrlo uzbudljivo što se može vidjeti po samim rezultatima. Izuzetno interesantna staza te vrlo zanimljive postave u obje vožnje zasigurno su doprinijele navedenom.

Ovoga puta najbolje se snašla sjajna Šveđanka Frida Hansdotter. Odskijala je sjajno obje slalomske vožnje te je potpuno zasluženo pobijedila. Njezino konačno vrijeme od 1:51.40 bilo je neuhvatljivo za sve natjecateljice. Izgleda kako se Frida posebno dobro snalazi u Flachau. U posljednjih šest utrka na ovoj stazi ostvarila je dvije pobjede, tri druga mjesta te jedno treće mjesto. Stvarno impresivni podaci.

Drugo mjesto u večerašnjem slalomu osvojila je Norvežanka Nina Loeseth. Posebno dobro je odskijala drugi dio natjecanja, čime je i ostvarila navedeni rezultat. Za Fridom je zaostala 0.58 sekundi.

Do trećeg mjesta doskijale su dvije natjecateljice. Švicarka Wendy Holdener i Amerikanka Mikaela Shiffrin za pobjednicom su zaostale 0.78 sekundi te su bratski podijelile navedenu poziciju. Ovim rezultatom više bi trebala biti zadovoljna Shiffrin. Nakon prvog dijela natjecanja nalazila se na petoj poziciji sa zaostatkom od 1.38 sekundi za Hansdotter. Holdener je nakon prve vožnje držala drugu poziciju, no na kraju nije imala snage za ostvariti bolji rezultat. Ipak bi trebala biti zadovoljna svojim trinaestim postoljem u karijeri.

Nakon Flachaua, djevojke odlaze u austrijski Altenmarkt gdje ih već ovaj vikend očekuju utrke spusta te alpske kombinacije. Muški dio skijaške karavane već se nalazi u švicarskom Wengenu. Oni svoj dio programa otvaraju utrkom alpske kombinacije u petak. Potom slijede utrke spusta te slaloma. Vrlo uzbudljiv vikend je ispred nas.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 151961
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr