29.07.2010.      

Autor: Goran Razić 

Hladnoća i snijeg zamijenili ljeto na glečerima

Gotovo dvoznamenkaste temperature, koje su vladale proteklih čak nekoliko tjedana, sada su zamijenjene snijegom i temperaturama oko 0°C na većini europskih glečera koji nude ljetno skijanje

Gotovo na svakom od 11 otvorenih ledenjačkih skijališta se zabijelilo. Negdje više, negdje manje. Temperature dotiču negativne vrijednosti i to je ono što veseli sve željne ljetne skijaške sezone.

-.-Skijanje.hr-.-Od austrijskih ledenjaka Kitzsteinhorn tako mjeri čak 18 cm novog snijega na vrhu skijališta, dok Mölltaler mjeri nešto manje novog snijega, no s ukupnom količinom od 150 cm snijega nudi respektabilne uvjete za skijanje. Hintertux (naslovna fotografija) također bilježi nekoliko centimetra novog snijega te ga sada ima ukupno 125 cm, dok je debljina pokrivača na Dachsteinu 70-ak cm.

Dva francuska skijališta također nude dobre uvjete za skijanje i snowboard. Les deux Alpes mjeri 100 cm snijega, dok Tignes raspolaže s nešto manjom količinom, točnije 80 cm snijega.

U Italiji moguće je skijati u Cerviniji, koja ima oko 100 cm snijega te na Val Senalesu i Passo Stelviu, koji sudeći po informaciji stranice Skiinfo.com mjeri najveću količinu snijega u Alpama. odnosno 240 cm.

U Švicarskoj Zermatt i Saas Fee (fotografija desno) nude skijanje na oko 10-ak cm svježeg snijega i debljini pokrivača od oko 150 cm. Detaljnije informacije o stanju na skijalištima potražite u Skijanje.hr vremenskoj prognozi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 144989
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr