02.02.2014.      

Autor: Goran Razić 

HR skijališta privremeno zatvorena

Borba s nemilosrdnom ciklonom i južinom i dalje traje, a hrvatska skijališta tek što su proradila ponovo zatvaraju žičare.

Vrijeme još uvijek ne mazi skijališta u Hrvatskoj, ali i šire. Prema službenom izvješću sa Sljemena skijalište će u ponedjeljak i utorak 03. i 04.02. biti zatvoreno. Razlog zatvaranju je dodatno zasnježenje skijaških staza koje bi trebalo akumulirati količinu snijega dostatnu i za period toplijeg vremena. Prognozirano niske temperature došle su istovremeno s ponovnim punjenjem akumulacijskog jezera. Sukladno današnjim informacijama skijalište će se ponovo otvoriti u srijedu 05.02. u redovnom dnevnom terminu.

Istovremeno iz Gorskog kotara također stižu loše informacije. Čelimbaša jučer i danas nije radila zbog nevremena i zamrzavanja vučnice, dok sličnih problema ima i delnički Petehovac, koji osim sa žičarom ima problema i s odlomljenim deblima koja su prepriječila prilaz skijalištu.

I dok su neka skijališta ubrzo nakon otvaranja zatvorila svoje staze, drugi nisu još žičare pustili praktički niti u probni rad. Platak je relativno brzo nagomilao više od 60 cm snijega, ali je južina praktički još brže otopila veliku većinu snijega pa je na stazama mjestimice ostalo tek 10-ak cm snijega. No prognoza ipak obećava nešto snijega danas tijekom popodneva i u noći na ponedjeljak.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 03. veljače 2014.   07:48h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Burek. Ni prognoza se nije obistinila za Platak...

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 194774
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr