17.07.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

Hujara na Sljemenu. Iznova pohvala pripremi organizacije SQT-a

Günter Hujara u svom redovnom ljetnom posjetu, kontroli, ali i neformalnom druženju s predstavnicima Hrvatskog skijaškog saveza, Grada i skijališta Sljeme još jednom je izrazio oduševljenje pripremama za predstojeće sljemenske skijaške utrke.

Za danas zakazan redovni tehnički pregled FIS-a po starom dobrom običaju odradio je direktor FIS utrka Svjetskog skijaškog kupa za skijaše Günter Hujara. Još jednom je izrazio zadovoljstvo te je iznio pohvale Organizacijskom odboru Vip Snow Queen Trophy slaloma za skijašice i skijaše te je posebno istaknuo kako su sljemenske utrke postale nezaobilazne klasične utrke Svjetskog kupa, a koje su ujedno i uvrštene u program FIS Svjetskog kupa sve do 2017. godine. 

Iako sa "samo" 10-godišnjom tradicijom sljemenske utrke postale su jedan od top događanja u alpskom skijanju, a čemu je ove godine odano i priznanje uvrštavanjem utrka u prestižni "Club 5" tradicionalnih stanica Svjetskog kupa. 

Zagrebački gradonačelnik je također izrazio zadovoljstvo uspješnim organizacijama sljemenskih utrka, ali je ovom prilikom još jednom spomenuo kako se radi i na projektu izgradnje nove gondole na vrh Sljemena te je na upit o trenutnom stanju projekta izjavio kako se čeka izrada prostornog plana Parka prirode Medvednica nakon čega će Grad konačno moći realizirati sve predviđene projekte. 

Vedran Pavlek još jednom je podsjetio na datume održavanja predstojećih utrka. Tako će se 04.01. održati ženska (dnevna) utrka, dok će 06.01. biti muška noćna utrka. Ove zime prigodno će se obilježiti i jubilarno 10. izdanje ženskog slaloma, no detalji obilježavanja još uvijek nisu poznati.  

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 182607
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr