21.10.2009.      

Autor: Goran Razić 

Kaprun postaje ozbiljno freeride odredište

Glečeri su od uvijek glasili za mjesta s odličnim mogućnostima za vožnju izvan uređenih staza. Tome su zaslužni prije svega odlična klima te nepostojanje vegetacije.

-.--.-Kada bi se samo ova dva razloga uzimala u obzir prilikom odabira idealne freeride destinacije onda ne bi bilo previše razlike između glečerskih skijališta, no kada u računicu uđu sasvim nove ucrtane freeride staze, onda ova priča dobiva neki potpuno novi smisao.

"Freeride XXL" novi je slogan skijališta Kaprun/Zell Am See. Od ove godine napravljene su i ucrtane čak tri nove freeride rute na Kitzsteinhorn ledenjaku ponad Kapruna, a koje su smještene tik do sjedežnica i gondola, kako bi im pristup bio što bolji. Kitzsteinhorn je time došao do ukupne brojke od 5 freeride ruta, koje će za vrijeme boljih vremenskih prilika spremno čekati skijaše i bordere željne dubokog snijega.

Freeride XXL koncept osmislio je Volker Hoelzl u suradnji s ostalim lokalnim ekspertima na području freeridea. I dok neka skijališta zabranjuju vožnju izvan uređenih staza, a dobar dio talijanskih pokrajina naplaćuje i neskromne kazne za prijestupnike, cilj Kapruna je privući sve brojniju populaciju kojoj je vožnja izvan uređenih staza jedina i najvažnija bit skijanja i bordanja.

Sukladno trendu imena ruta su X1 - Ice Age, X2 - Westside Story, X3 - Left Wing, X4 - Jump Run i X5 - Pipe Line. (ucrtane su na karti dolje, nap.a.)

Kako bi cijela priča prošla bez neželjenih posljedica organizatori su se pobrinuli i za maksimalnu moguću razinu sigurnosti. Svim namjernicima osiguran je info centar  imena "Freeride Info Base", a koji je smješten u restoranu Alpincenter. On će nuditi sve detalje o rutama poput nagiba, stanja snijega, najljepših predjela, opasnosti i sl., a u ponudi svima je i najam vodiča, zaštitne opreme i svega ostaloga kako bi freeride iskustvo ostalo u lijepom sjećanju.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 176058
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr