28.06.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: NadiaStyger.ch

 

Kraj karijere za Nadiu Styger

U trenutnom statusu povratnice nakon teške ozljede i s 32 godine 'na leđima' od profesionalnog natjecateljskog skijanja oprostiti se odlučila i jedna od perjanica švicarske ženske skijaške reprezentacije u prošlim sezonama.

19. studeni 2010. i težak pad na treningu u kanadskoj Nakiski (uz otvoreni prijelom potkoljenice) pokazat će se onim trenutkom koji je nešto ranije nego što je to bilo planirano završio profesionalni skijaški put djevojke za koju svi tamošnji kroničari priznaju da je bila ne samo jedna od glavnih zvijezda nego i čvrsta 'poluga stabilnosti' u smislu međuljudskih odnosa unutar švicarske ski reprezentacije.

200-tinjak dana nakon pada oporavak je, kako je sama Nadia Styger objavila na današnjoj konferenciji za medije, išao solidno, no ne i dovoljno dobro kako bi iskusnoj Švicarki garantirao mogućnost kvalitetne pripreme za skijašku sezonu 2011/12.

"U takvim okolnostima nemam se pravo 'kockati' sama sa sobom, jer znam da bi me strašno frustriralo da se u idućoj sezoni pojavim na startu utrka svjesna da nisam dovoljno spremna za napad na najbolje rezultate.

S 32 godine to definitivno nije ono što više želite. A istovremeno, previše je to godina za nadu da bi se nešto moglo potom stabilizirati do sezone 2012/13. Odlazak sada je stoga bio jedina realna opcija"
, izjavila je Styger. Koja u svojem Sattelu u Švicarskoj u bliskoj budućnosti sada planira otvoriti vlastiti fitness-studio.

Specijalistica za brze discipline od FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju oprašta se tako s četiri ostvarene pobjede - tri u superveleslalomu i jednom u spustu u razdoblju od ožujka 2004. do veljače 2008. godine. S FIS Svjetskih prvenstava kao najbolji rezultat zapisano će joj ostati četvrto mjesto u spustu iz Area 2007. godine. A sa Zimskih olimpijskih igara peto mjesto također u spustu iz Torina 2006.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 123366
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr