04.03.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: M. Matt (naslovna), I. Kostelić (dolje), Zoom Agence 

Kranjska Gora, SL (m) - Mattu pobjeda, Ivica 10.

Mario Matt nastavio je svoju sjajnu seriju slalomskih pobjeda započetu još na FIS Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu. Ivica Kostelić danas na vrlo dobroj diobi 10. mjesta.

Nakon pobjeda na slalomima FIS Svjetskog prvenstva u Areu te potom i u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, Mario Matt (AUT) danas je u Kranjskoj Gori na Pokalu Vitranc upisao i svoju treću slalomsku pobjedu u nizu te time ujedno preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku slalomaša FIS Svjetskog kupa.

Da je formom u ovome trenutku ipak za onu značajnu nijansu ispred ostatka konkurencije, Matt je danas potvrdio konačnim vremenom 1:40.64, uz završnih 61/100 sekunde prednosti ispred drugoplasiranog sunarodnjaka te nakon današnje utrke iznova vodećeg u ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa, Benjamina Raicha.

Treće mjesto na današnjoj utrci, uz 96/100 sekunde zaostatka za pobjednikom, zauzeo je Manfred Moelgg (ITA), a sjajnim drugim vremenom druge slalomske vožnje na četvrto mjesto u utrci probio se Francuz Jean-Baptiste Grange.

Najvećim tragičarima druge vožnje označiti se može Finca Kalle Palandera te Teda Ligetyja (USA), koji svoje sjajne plasmane nakon prve vožnje (treće i četvrto mjesto) nisu uslijed odustajanja (i velike greške) uspjeli pretvoriti i u konačnu "berbu" velikog broja slalomskih bodova. Još u prvoj slalomskoj vožnji od slaloma u Kranjskoj Gori oprostio se i do danas vodeći slalomaš FIS Svjetskog kupa, Jens Byggmark (SWE), baš kao i Aksel Lund Svindal (NOR).

Jedini hrvatski predstavnik na slalomu u Kranjskoj Gori, Ivica Kostelić, danas je nakon 27. siječnja, i osvojenog sedmog mjesta na slalomu u Kitzbühelu (AUT), uspio ponovno završiti svoj slalomski nastup među "top 10" slalomaša FIS Svjetskog kupa.

Nakon prve vožnje Ivica je držao 13. mjesto, da bi tu poziciju u konačnici pretvorio i u završnu vrlo solidnu diobu upravo desetog mjesta s Michaelom Janykom (CAN), uz 2 sekunde i 10 stotinki sekunde zaostatka za pobjednikom te malenih 6/100 sekunde udaljenosti od ponavljanja sedmog mjesta iz Kitzbühela.

Karavana FIS Svjetskog kupa za skijaše sada seli u norveški Kvitfjell, gdje ih idućeg vikenda očekuju nastupi u brzim disciplinama, ali i superkombinacijsko natjecanje, u koje Ivica Kostelić kreće sa trećeg mjesta u poretku te discipline.

Konačni poredak prvih 10 skijaša danas:

1. MATT MARIO (AUT) 1:40.64
2. RAICH Benjamin (AUT) + 0.61
3. MOELGG Manfred (ITA) + 0.96

4. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) + 1.41
5. PRANGER Manfred (AUT) + 1.69
6. LARSSON Markus (SWE) + 1.71
7. SASAKI Akira (JPN) + 2.04
7. BERTHOD Marc (SUI) + 2.04
9. GINI Marc (SUI) + 2.06
10. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 2.10
10. JANYK Michael (CAN) + 2.10

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 200031
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr