08.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Kranjska Gora VSL (m): I šesti puta Ligety

Ted Ligety (USA) upisao je danas i svoju šestu pobjedu karijere na veleslalomima "Pokala Vitranc" u Kranjskoj Gori (SLO). Ivica Kostelić i Filip Zubčić bez druge vožnje.

Fenomenalan rasplet iz kuta slovenskih organizatora ponudila je danas utrka veleslaloma vožena na "Podkorenu 3" u Kranjskoj Gori. O samoj pobjedi u konačnici su odlučivale dvije istinske legende Podkorena - četverostruki pobjednik utrke Benjamin Raich (AUT) te peterostruki pobjednik Ted Ligety. U konačnici - malo je nedostajalo da Raich možda i izjednači Ligetyja s po pet pobjeda na veleslalomima Kranjske Gore. No Amerikanac je sačuvao u cilj minimalnih 18 stotinki sekunde prednosti ukupnog vremena. I ostvario i novu pobjedu na veleslalomima Svjetskog kupa.

Rasplet nakon prve vožnje bio je donekle nešto sasvim drugo u odnosu na konačni rasplet utrke. Vodstvo je i tada u vremenu 1:12.66 preuzeo Ligety. No danas ujutro najviše su mu se u prvoj vožnji približili Henrik Kristoffersen (NOR) uz 0.42 te Matts Olsson (SWE) uz 0.50 sek. zaostatka. Benjamin Raich nakon prve je vožnje zauzeo naoko tek 17. mjesto, no uz 1.61 sek. zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme.

Bitno toplije vrijeme od 12:30 sati te odlična druga vožnja austrijskog veterana katapultirali su potom sve do drugog mjesta završnog poretka utrke.

-.-Goran Razić-.-

Kristoffersen je još jednom kao i više puta već u slalomu, kao i na ZOI u Sočiju, pa na kraju kao i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Jasni gdje je uzeo veleslalomsko i slalomsko zlato, još jednom potvrdio svoj talent i klasu. Te je u konačnici stigao do treće pozicije.

-.-Goran Razić-.-

Matts Olsson je u drugoj vožnji odustao. Marcel Hirscher (AUT) ovoga puta nakon prve vožnje peti, na kraju četvrti - dostatno za točno 50 bodova prednosti uoči posljednjeg veleslaloma Lenzerheidea (SUI) u odnosu na Ligetyja te smanjenje zaostatka ukupno u odnosu na Aksela Lunda Svindala (NOR) na trenutnih 41 bod. Svindal danas završni 17. s 14 osvojenih bodova.

Hrvatski predstavnici Ivica Kostelić i Filip Zubčić u prvu su vožnju ušli sa startnim brojevima 28 i 62. Ivica u cilju na kraju 40. uz 4.21 sek., Filip 55. od 57 skijaša u cilju uz 6.19 sek. zaostatka za najbržim vremenom. Obojica u izjavama za Hrvatski radio uz ocjenu svog nastupa vrlo lošim, bez zamjerki na stazu, ali i bez kvalitetnog osjećaja na stazi te pravog odgovora na pitanje zašto je tome tako.

Ivica Kostelić veleslalomsku sezonu Svjetskog kupa završava na 32. poziciji uz 29 osvojenih bodova.

-.-Goran Razić-.-

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. LIGETY Ted (USA) 2:30.80
2. RAICH Benjamin (AUT) +0.18
3. KRISTOFFERSEN Henrik (NOR) +0.25
4. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.63
5. DOPFER Fritz (GER) +0.78
6. NANI Roberto (ITA) +0.98
7. FAIVRE Mathieu (FRA) +1.08
8. JITLOFF Tim (USA) +1.21
9. MISSILLIER Steve (FRA) +1.32
10. SANDELL Marcus (FIN) +1.59
...
40. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +4.21 (nakon 1. vožnje)
55. ZUBČIĆ Filip (CRO) +6.19 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249456
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr