19.12.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Kreće glavnina slovenskih skijališta

Počela skijaška sezona na Rogli, Pohorju, Vogelu...

Hladna fronta donijela je nešto snježnih padalina i na slovenska skijališta proteklih dana, no bitnije je da su konačno u punom obimu upogonjeni snježni topovi. Tamošnja se skijališta zato ovih dana ubrzano pripremaju za skijaše, a svakim danom raste broj otvorenih staza.

Još smo prošlog tjedna izvijestili o početku sezone na Krvavcu, gdje sada ima oko pola metra snijega te na Kopama, gdje je snijega oko 20 cm. Od 18. prosinca radi i Mariborsko Pohorje s debljinom snježnog pokrivača do 15 cm. Zasad su u pogonu vučnice Bellevue i Areh. Od utorka, 20. prosinca, je pak na rasporedu otvaranje Rogle (naslovna) gdje ima do 30 cm snijega. Za početak su na rasporedu žičare Planja i Uniorčeka 1 i 2, dok će se do vikenda otvoriti i Košuta, Jasa i Mašin žaga.

-.--.-

Na Vogelu ima više od pola metra snijega, a u pogonu su četverosjedežnica Orlove glave, Brunarica te vučnica Storeč. Popisu otvorenih skijališta se od srijede, 21. prosinca, pridružuje i Kranjska Gora sa vučnicama Mala i Velika Mojca i oko 40 cm snijega. U narednim će se danima otvarati i ostale staze. Za utorak, 20. prosinca, je najavljeno otvaranje dijela Kanina, dok su Talijani najavili otvaranje Sella Nevee za 22. prosinca zajedno s poveznicom ova dva skijališta.

Golte broje 40 cm snijega, a otvorene su žičare Žekovec i Smrekovec. Cerkno još uvijek nije objavilo datum otvaranja skijaških staza. Za kraj, na Starom Vrhu (gore) je u tijeku zasnježivanje staza, a sezona bi na ovom skijalištu trebala početi 23. prosinca.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 199571
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr