26.11.2010.      

Autor: Goran Razić 

Lachtal, Reiteralm i Flachau u radu

Popis austrijskih skijališta koja kreću s radom polako se širi. Iako je onaj glavni val otvaranja na rasporedu prvi i drugi vikend 12. mjeseca, već sada je lista respektabilna.

Nakon Turracher Höhea, koji je bio prvi od austrijskih neglečerskih skijališta, koji je otvorio svoja vrata te KitzbühelaSchladminga i Heiligenbluta, koji su također svoje staze već ustupili skijašima i borderima, isto će već ovoga vikenda napraviti nekoliko novih, nama bližih, skijališta. 

Prvo štajersko skijalište koje će pokrenuti svoje žičare (ne računajući na ona iz područja Schladming/Dachstein koja također fizički pripadaju Štajerskoj, nap.a.) bit će Lachtal. Skijalište koje se još uvijek ponosi jedinom sjedežnicom među konkurentskim skijalištima u regiji, pokrenut će svoju mehanizaciju za predstojeći vikend 27. i 28.11., dok svakodnevni rad planira od vikenda koji će uslijediti nakon toga. 

-.--.-

Austrijski Ski Amade do sada je imao otvorenih samo nekoliko staza, isključivo na predjelu Planai/Schladming, Hauser/Kaibling te na Dachstein glečeru. Njima se već od subote 27.11. pridružuje Reiteralm (fotografija gore), s jednom osmerosjedežnicom, jednom šesterosjedežnicom te jednom četverosjedežnicom. No tu ne staje ponuda Ski Amadea. Svi ljubitelji jedne od najvećih povezanih skijaških regija na svijetu, koja u špici sezone nudi do 860 km uređenih skijaških staza, na čak 25 skijališta, doći će na svoje. Naime, svoje staze otvara i popularni Flachau (naslovna fotografija). 

Domaćin ženske noćne utrke Svjetskog skijaškog kupa na dan otvaranja, koji je na rasporedu danas 26.11., u radu će imati gondolu i jednu osmerosjedežnicu te pripadajuću joj skijašku stazu. To je ujedno i prvo skijalište iz predjela Salzburger Sportwelt koje će pozdraviti novu skijašku sezonu. 

-.--.-

Već ranije smo najavili otvaranje Obertauerna (fotografija gore) iz regije Lungau, dok će Hrvatima omiljeni Katschberg i Nassfeld svoje staze upogoniti od 03.12.2010.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248041
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr