25.11.2007.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Aksel Lund Svindal, Zoom Agence  

Lake Louise, SG (m) - Svindal prvi, Ivica 28.

Nakon veleslalomske pobjede na otvaranju sezone Svjetskog kupa u Söldenu, Norvežanin Aksel Lund Svindal slavio je i na današnjem superveleslalomu.

Vrijeme je danas bilo naklonjenije skijašima nego na jučerašnjem spustu. Temperatura od -10ºC, ne prejak vjetar i dobra vidljivost osigurali su dobro "držanje" staze te podjednake uvjete za sve natjecatelje. Aksel Lund Svindal  je pobjedu osigurao s vremenom 1:29,19. Drugoplasirani, Austrijanac Benjamin Raich imao je 0,44 s slabije vrijeme, dok je trećeplasirani, Švicarac Didier Cuche, za pobjednikom zaostao 0,60 s. Nakon nešto lošijih rezultata na jučerašnjem spustu, spomenuta će trojka ipak zadovoljna napustiti Lake Louise.

To se ne može reći za najboljeg superveleslalomaša prošle sezone, Bode Milera. Jučerašnje 20. i današnje 25. mjesto pokazatelj su da Amerikanac još nije našao pravu formu za brze discipline. Najveće je iznenađenje utrke priredio Andrej Jerman osvajanjem 4. mjesta. Nakon prošlogodišnje eksplozije u spustu, Slovenac je najavio da ove sezone na njega treba ozbiljno računati i u superveleslalomu.

Naš predstavnik Ivica Kostelić još je jučerašnjim nastupom najavio da bi ove sezone mogao skupljati bodove i u brzim disciplinama. Sa zaostatkom od 1,76 s za pobjednikom, podijelio je 28. mjesto sa Švicarcem Silvanom Zurbriggenom i ubilježio 3 boda.

Najbolje skijaše svijeta za nepunih ćemo tjedan dana opet imati prilike gledati u američkom Beaver Creeku. Od 29. studenog do 2. prosinca tamo su na rasporedu 4 utrke; po jedan spust, superveleslalom, veleslalom te kombinacija.

Konačan poredak prvih 10 natjecatelja:

1. SVINDAL Aksel Lund (NOR) 1:29.19
2. RAICH Benjamin (AUT) +0.44
3. CUCHE Didier (SUI) +0.60
4. JERMAN Andrej (SLO) +0.64
5. GUAY Erik  (CAN) +0.66
6. HOFFMANN Ambrosi (SUI) +0.71
7. KUCERA John (CAN) +0.77
8. HUDEC Jan (CAN) +0.85
9. DEFAGO Didier (SUI) +0.97
10. GRUBER Christoph (AUT) +1.00
...
28. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1.76

Cjelovite službene rezultate utrke pogledajte u dolje navedenom službenom FIS dokumentu.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 128843
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr