02.12.2007.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Martina Schild, Zoom Agence  

Lake Louise, SG (ž) - Prva pobjeda Martine Schild

Prvi superveleslalom sezone donio je Martini Schild prvu pobjedu u karijeri.

Uvjerljiva i sigurna vožnja u gornjem dijelu staze te nešto slabije odvezen donji dio, donijeli su Martini Schild prvu pobjedu u karijeri. Kao najbolji rezultat, Švicarka dosad pamti spustaško olimpijsko srebro sa ZOI-a u Torinu te jedno 3. superveleslalomsko mjesto osvojeno u Reiteralmu prošle sezone. Ovaj tehnički dosta zahtjevno postavljen superveleslalom za postizanje najboljeg rezultata karijere iskoristila je i danas treće plasirana Jessica Lindell-Vikarby, koja je kao najbolji rezultat karijere dosad pamtila spustaško 4. mjesto u  Lenzerheideu od prije pet sezona.

Drugo mjesto  na postolju danas je pripalo Marii Riesch. Nakon što joj je jučer spustaško postolje izmaklo za 9 stotinki sekunde, današnjim je rezultatom Njemica pokazala da je opet spremna za najviše domete. Problemi s ozljedama iz prošlih sezona očito su iza nje. Razloga za zadovoljstvo ima i veteranka Alexandra Meissnitzer, koja je danas bila odlična četvrta.

Današnju utrku obilježilo je i odustajanje nekih od glavnih favoritkinja. Tako je jučerašnja pobjednica Lindsey Vonn prije ulaska u jedna vrata otklizala sa staze u zaštitnu mrežu. Iako je utrka prekinuta na nekoliko minuta, pad je na sreću, prošao bez ozljeda i Amerikanka je u cilj ušla na skijama. Niti izvedba Renate Goetschl danas ni po čemu nije nalikovala na onu jučerašnju. Sitna greška u gornjem dijelu staze izbacila ju je iz ritma i nikako nije uspijevala pronaći idealnu putanju. Nakon dobrog ulaska u strminu činilo se da su problemi iza nje, no austrijska je veteranka nakon toga otišla previše nisko u jednim vratima te nije uspjela navrijeme "uhvatiti" sljedeća.

Sljedeća postaja Svjetskog kupa za skijašice je američki Aspen. Od 7.-9. prosinca tamo su na rasporedu po jedan spust, super G i slalom.

Konačan poredak prvih 10 natjecateljica:

1. SCHILD Martina SUI 1:16.21
2. RIESCH Maria GER +0.20
3. LINDELL-VIKARBY Jessica SWE +0.42
4. MEISSNITZER Alexandra AUT +0.48
5. AUFDENBLATTEN Fraenzi SUI +0.51
6. HOSP Nicole AUT +0.54                                                                         
7. PAERSON Anja SWE +0.70
8. FISCHBACHER Andrea AUT +0.82
9. JANYK Britt CAN +0.97
10. SUTER Fabienne SUI +1.08

Cjeloviti rezultati i analiza utrke dostupni su u službenom PDF dokumentu.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 224296
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr