07.12.2014.      

Autor: Goran Vukelić 

Lake Louise SG (ž): Lara Gut pobjedom otvorila sezonu SG-ja

Prva superveleslalom sezone pripao Lari Gut.

Lara Gut je nastavila tamo gdje je stala prošle sezone, barem što se superveleslaloma tiče. Švicarka je slavila na posljednjem super G-ju u ožujku na završnici sezone, da bi u prvom ove sezone voženom u Lake Louiseu nastavila niz.

Nadmašila je svojom izvedbom Tinu Maze koja je kratko držala čelnu poziciju na utrci. Gut je do kraja utrke morala strahovati još samo od Lindsey Vonn koja je na jučerašnjem spustu pokazala da joj neće trebati puno za povratak u šampionsku formu nakon ozljede. Amerikanka je i danas sjajno odvezla niz Men's Olympic/East Summit stazu, a pobjeda joj je izmakla za 37 stotinki sekunde. "Ugurala" se na drugo mjesto između Gut i Maze.
 
Ovom je utrkom završila sjevernoamerička turneja za skijašice koje će se u veljači vratiti u SAD na Svjetsko prvenstvo. Sada ih čekaju europski okršaji, sljedećeg vikenda u Areu koji će zamijeniti prvotno planirani Courchevele zbog nedostatka snijega na francuskom skijalištu. Dotad ženski dio karavane vodi Tina Maze s 117 bodova prednosti ispred Anne Fenninger i 130 ispred Kathrin Zettel.
 
Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. GUT Lara (SUI) 1:18.46
2. VONN Lindsey (USA) +0.37
3. MAZE Tina (SLO) +0.81
4. REBENSBURG Viktoria (GER) +0.87
5. HUETTER Cornelia (AUT) +0.91
6. MANCUSO Julia (USA) +0.97
7. WEIRATHER Tina (LIE) +1.13
8. FENNINGER Anna (AUT) +1.17
9. MERIGHETTI Daniela (ITA) +1.42
10. KLING Kajsa (SWE) +1.45

Cjeloviti rezultati utrke (pdf)

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 164548
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr