14.03.2007.      

Autor: Tomislav MatošinPhoto: naslovna: A.L. Svindal (Zoom Agence) lijevo: P.E. Dalcin (Zoom Agence) desno: B. Kernen (bruno-kernen.com) 

Lenzerheide, S (m) - Svindal prvi, Raichu bodovi

Posljednji ovosezonski spust donio nam je mnogo uzbuđenja no, na žalost i dva nezgodna pada zbog kojih je utrka trajala čak dva sata.

Iznenađenje ove utrke priredio je i domaći skijaš, Daniel Albrecht, koji je sa startnim brojem 2 u konačnici zauzeo drugo mjesto zaostavši samo 5 stotinki za pobjednikom, Akselom Lund Svindalom. Albrechtu je ovo bio tek drugi nastup karijere u spustu kao i najbolji rezultat ostvaren na nekoj od utrka Svjetskog kupa. Svindal je, startavši 19-i, između dva prekida, ostvario najbolje vrijeme od 1:18.97 te se s novih 100 bodova približio vodećem u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Benjaminu Raichu. Raichu se isplatio nastup jer je zauzeo 13. mjesto sa 78 stotinki zaostatka što mu je donijelo novih 20 bodova čime je zadržao vodeću poziciju s 23 boda prednosti ispred Svindala odnosno 67 ispred Cuchea u borbi za veliki Kristalni globus. Na trećem mjestu završio je Amerikanac Ted Ligety.

Didier Cuche, koji je već ranije osigurao mali spustaški Globus, te je i on u borbi za veliki Globus, pred svojom publikom zaostao je samo 10 stotinki za Svindalom, no to mu je donijelo 5. mjesto, koje je podijelio s Hermannom Maierom, te novih 45 bodova čime je pao na treću poziciju u ukupnom poretku. Bode Miller završio je utrku na 9. mjestu čime je izgubio sve šanse za osvajanje velikog Kristalnog globusa.

Marco Buechel (LIE), s 37 stotinki zaostatka osvojio je 8. mjesto što mu je bilo dovoljno da zauzme drugo mjesto u ukupnom poretku spusta kao i pomalo razočaravajuće 21. mjesto Erika Guaya za treće mjesto spustaške ljestvice.

Već u samom početku utrka je kasnila nekoliko minuta budući da glavni sudac G. Hujara nije bio zadovoljan veličinom zaustavnog dijela ciljne arene te su organizatori morali to urediti kako bi sve bilo regularno. Iako su se organizatori potrudili da sve prođe u najboljem redu nisu nikako mogli spriječiti dva pada koja su uzrokovali prekid više od sat vremena. Bruno Kernen (SUI) je prilikom jednog skoka izgubio ravnotežu te je završio u zaštitnoj ogradi. No kako je licem udario u štap ograde, ostao je u bez svijesti. Francuz Pierre Emmanuel Dalcin, kojega pamtimo po senzacionalnoj pobjedi u Val d'Isereu, je naletio na grbu što ga je izbacilo iz ravnoteže te je i on završio u zaštitnoj ogradi s ozljedom ramena. Po obojicu je morao dolaziti helikopter što je uzrokovalo dva prekida.

Spomenimo još i da je Hans Grugger (AUT) ostao bez skije tijekom vožnje nakon čega je morao odustati, te da Slovenac Andrej Jerman, zbog bolova u ramenu, nije nastupio na utrci iako je bio najavljen na startnoj listi.

Konačni poredak prvih 10 natjecatelja:

1. SVINDAL Aksel Lund (NOR) 1:18.97
2. ALBRECHT Daniel (SUI) + 0.0
3. GRUBER Christoph (AUT) + 0.07

4. LIGETY Ted (USA) + 0.09
5. CUCHE Didier (SUI) + 0.10
    MAIER Hermann (AUT) + 0.10
7. BUDER Andreas (AUT) + 0.33
8. BUECHEL Marco (LIE) + 0.37
9. MILLER Bode (USA) + 0.49
10. HOFFMANN Ambrosi (SUI) + 0.51

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222073
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr