13.03.2014.      

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Lenzerheide SG (m): Sjajni Pinturault, veliki kiks Svindala

Dvostruko francusko slavlje na superveleslalomu Lenzerheidea. Hirscher 12., Svindal bez bodova!

Utrka superveleslaloma još jednom se i na završnici u Lenzerheideu pokazala možda i ključnom za rasplet ukupnog poretka Svjetskog kupa. Veliki kiks Aksela Lunda Svindala (NOR) uz plasman na tek 16. poziciju i "nula bodova" širom su otvorili vrata Marcelu Hirscheru (AUT) da kroz tehničke discipline osigura i svoj treći, i treći uzastopni veliki Kristalni globus!

U samom razvoju utrke prvi ključni trenutak dogodio se na startnom broju 5. Gdje je Thomas Mermillod-Blondin (FRA) preuzeo vodstvo koje nije ispuštao sve do posljednjeg skijaša sa starta - startnog broja 26 sunarodnjaka Alexisa Pinturaulta. Pinturault potom senzacionalan, u konačnici s pobjedničkim vremenom 1:13.71. Mermillod-Blondin na drugom mjestu uz 0.56 sek. zaostatka, treći Bode Miller (USA) uz samo još jednu jedinu stotinku zaostatka više.

Matthias Mayer (AUT) i Ted Ligety (USA) još jednom na visini zadatka na četvrtom i petom mjestu. Marcel Hirscher, a koji je u utrku krenuo sa startnim brojem 3, završni 12. uz 1.73 sek. zaostatka za pobjednikom utrke. A Aksel Lund Svindal blago rečeno ispod razine svojih ovosezonskih nastupa u disciplini kojom malim Globusima dominira već tri sezone u nizu.

Uz nekoliko pogrešaka u vožnji ciljem je sa startnim brojem 22 prošao 14. uz čak 1.60 sek. zaostatka za tada vodećim Mermillod-Blondinom. A Ligety pa potom i Pinturault "pogurnuli" su ga još potom točno van bodova, na 16. poziciju. I Svindal sada s 19 bodova prednosti ispred Hirschera dočekuje veleslalom i slalom završnice u Lenzerheideu. Bude li sve u okviru očekivanog njegove su šanse za ono što bi bio također osobni treći veliki Kristalni globus sada uistinu svedene na minimum minimuma.

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. PINTURAULT Alexis (FRA) 1:13.51
2. MERMILLOD BLONDIN Thomas (FRA) +0.56
3. MILLER Bode (USA) +0.57
4. MAYER Matthias (AUT) +0.95
5. LIGETY Ted (USA) +1.09
6. INNERHOFER Christof (ITA) +1.14
7. JANKA Carlo (SUI) +1.15
8. JANSRUD Kjetil (NOR) +1.17
9. STRIEDINGER Otmar (AUT) +1.24
9. GANONG Travis (USA) +1.24

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 247257
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr