22.12.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: arhiva Skijanje.hr 

 

Matthias Mayer prilikom pada nastradao od airbaga?

Informacije o stanju Matthiasa Mayera, koje su pristigle iz Austrijskog skijaškog saveza nakon njegovog pada na utrci spusta u Val Gardeni, nisu nimalo dobre.

Pretrage provedene odmah nakon pada otkrile su puknuće 6. i 7. torakalnog kralješka, dok se još jedan kralježak smatra "nestabilnim". Matthias Mayer je odmah nakon pada prevezen u bolnicu gdje je i operiran ne bi li se čim prije sanirala ova vrlo nezgodna ozljeda. Austrijski će skijaš još najmanje deset dana ostati u bolnici, nakon čega će biti pušten na kućnu njegu.

-.--.-

No glavna tema posljednja dva dana u austrijskoj reprezentaciji je air bag koji se aktivirao prilikom pada. Dok jedni smatraju kako je air bag vrlo vjerojatno spasio 25-godišnjeg skijaša od još teže ozljede, drugi smatraju kako je upravo air bag kriv za puknuće kralježaka i nagnječenja koja su vidljiva i na prsima. Sve ove teme ne umanjuju dobro raspoloženje aktualnog olimpijskog pobjednika u spustu, koji je svjestan kako je rasplet mogao biti i puno gori.  

» Dainese predstavio prvu verziju zračnog jastuka za skijaše
» Odobreni zračni jastuci za spustaše
» Skijaši skeptični oko zračnog jastuka



U svakom slučaju tek nakon daljnjih istraživanja uzroka i posljedica moći će se jasnije ustvrditi je li zračni jastuk pomogao ili odmogao nesretnom Austrijancu. U međuvremenu njegovi kolege nisu ostali dužni pa su tako na društvenim mrežama pljuštali brojni komentari. "Grozno se osjećam zbog Matthiasa i želim mu sve najbolje. Žalosno je da se skijaši koriste kao testne lutke za testiranje potpuno neprovjerenog sistema", izjavio je Amerikanac Ted Ligety, koji se ovdje nije zaustavio te je dodao; "Po mom saznanju ovo je prva nesreća u utrci sa zračnim jastukom koja je rezultirala najtežom ozljedom u posljednjih deset godina u Svjetskom kupu. Djelovalo mi je kao da je zračni jastuk poslužio kao dobar oslonac na kojem je kralježnica pokleknula uslijed savijanja. Ovo mora biti istraženo", završio je Ligety. Istraga je u tijeku. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 238163
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr