16.03.2008.      

Autor: Goran VukelićPhoto: fisi.org  

Moelgg: "S 80% snage do Globusa"

Manfred Moelgg jučer je doskijao do Kristalnog globusa u slalomskoj konkurenciji.

Konačno se jučer sve posložilo Manfredu Moelggu, 25-godišnjem skijašu s talijanskog Kronplatza, osvajaču malog Kristalnog globusa u slalomu. Dugo je čekao svoju prvu pobjedu, javile su se i prve sumnje da li je sposoban za nju nakon što je nanizao šest "top 10" plasmana i čak četiri plasmana na podij ove sezone. "Vječiti drugi" u Kranjskoj je Gori pred tjedan dana upisao svoj prvi trijumf i rastjerao oblake sumnje.

 

moelgg"Tada sam shvatio da mogu osvojiti Globus," kaže Moelgg, koji se pridružio trojici sunarodnjaka koji su u povijesti Svjetskog kupa ostali zabilježeni kao pobjednici u slalomskoj konkurenciji – Gustavu Thoeniju, Albertu Tombi i Giorgiu Rocci.

 

"Spustio sam se s 80% snage u drugoj vožnji. Znao sam da se nešto dogodilo Grangeu po reakcijama francuskih trenera, no nisam znao točno što. Napao sam stazu na početku druge vožnje, no onda sam odlučio prikočiti i sigurno doći do cilja," objašnjava talijanski slalomaš koji je posljednji slalom sezone završio na 6. poziciji nakon najboljeg vremena prve vožnje.

 

Glavni konkurent, Jean-Baptiste Grange, teškom je pogreškom u drugoj vožnji sam sebi oduzeo slalomski Globus i crvenu majicu vodećeg u poretku koju je držao većinu sezone. "Žao mi je Grangea, no žarko sam želio osvojiti ovu titulu pred svojim navijačima. Presretan sam, ovo je šlag na tortu cijele sezone koja je bila odlična, napadačka."

 

Dodatan razlog za sreću u obitelji Moelgg je i jučerašnje drugo mjesto Manfredove sestre, Manuele. Njoj je prva pobjeda izmakla za samo 7 stotinki: "Šteta, no zadovoljna sam nastupom jer me je viroza proteklih dana dobrano izmorila. Osvojila sam tri podija ove sezone, što me već sad motivira na jači rad za sljedeću sezonu i, nadam se, prvu pobjedu."

 

Obiteljsku priču možda kroz koju godinu dopuni i mlađi brat Michael. I on je skijaš, no rođen tek 1990. Manuela i Manfred se još neko vrijeme ne moraju bojati konkurencije iz rodnog San Vigilia di Marebbe.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 125508
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr