08.09.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: STA, Franci Gaber  

Nova gondola na Pohorju

Nakon ljetošnje nesreće koja je zadesila Mariborsko Pohorje, nova gondola trebala bi dočekati svijetlo dana već naredne skijaške sezone.

U srpnju ove godine umalo je izbjegnuta tragedija širih razmjera. Kada se 52 godine stara gondola sruši gotovo ničim izazvana, onda je krajnje vrijeme za alarm. Čekanja više jednostavno ne smije biti. Upravo to jasno je čelnicima općine i mjesnog odbora, pod čijom ingerencijom je ovaj predio skijališta Pohorje.

Iako je općina već imala u planu izgradnju nove gondole i prvotno ishodovanje građevinske dozvole, nakon nedavne nesreće cijeli proces se morao ubrzati. Kako bi dobili na vremenu općina je koncesiju prepisala Športskom centru Pohorje u nadi kako će uspješno završiti njihova kandidatura za bespovratna financijska sredstva fonda Europske Unije.

Projekt izgradnje nove gondole procijenjen je na oko 12 milijuna eura, od čega bi oko 35 % ukupnog iznosa trebalo biti namaknuto iz europskog fonda.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243642
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr