04.11.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Platak, arhiva Skijanje.hr 

Platak: Radeševo 2 u pogonu već od ove sezone!

Na Platku su ozbiljno shvatili sljedeću zimu te su radovi oko pripreme skijališta u punom jeku.

Iako smo već pisali kako je Platak ove jeseni već imao većih ili manjih problema s Državnim inspektoratom, a sve vezano za sigurnosnu situaciju dotrajale sjedežnice, ovih dana s Platka stižu nove, vrlo dobre, vijesti.

Uoči nove sezone, a paralelno sa još uvijek neslužbenim županijskim financijskim blagoslovom krenulo se u čišćenje staze Radeševo 2, koja bi možda već od ove sezone trebala biti na raspolaganju rekreativcima, a osim toga će služiti i kao glavni poligon natjecatelja. Njeno uređenje i generalna rekonstrukcija očekuje se uskoro, a već kroz par dana trebala bi biti raščišćena od neželjenog raslinja. Nakon toga nastupit će zemljani radovi te denivelacija gornjeg dijela, na kojem, sudeći prema procjenama djelatnika Žičara Platak, ima oko mjesec dana posla.

Uz to, "zavoj 19" (z 19), tj. staza paralelna s Radeševom 1, duljine oko 500 m, a koja već dugo nije u funkciji, također ulazi u rekonstrukciju te se proširuje i denivelira. Cilj je ublažavanje vrha strmine te povećanje ukupne širine staze na 30 metara.

Prema dostupnim informacijama iz Žičara Platak, na dvosjedežnici Radeševo izmijenjene su mnoge sigurnosne komponente te je žičara kompletno obojana. Ovih dana slijede završna ispitivanja i žičara će biti spremna za novu sezonu.

-.--.-Cilj utrke na Platku

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 214535
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr