22.02.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Saalbach SG (m): Mayer ponovio Jansruda

Nakon spusta Matthias Mayer (AUT) pobjednik je i superveleslaloma Svjetskog kupa u Saalbach-Hinterglemmu (AUT).

U aktualnoj sezoni uspjelo je to samo Kjetilu Jansrudu (NOR) u Lake Louiseu (CAN). A od danas i olimpijski pobjednik u spustu, Matthias Mayer, pridružio se Norvežaninu s vezanim pobjedama u spustu i superveleslalomu u dva dana.

Nakon što je jučer slavio s 2 stotinke prednosti u odnosu na sunarodnjaka Maxa Franza, Mayerovo pobjedničko vrijeme 1:31.53 danas je bilo 23 stotinke brže u odnosu na Adriena Theauxa (FRA) te 27 stotinki brže od onoga Kjetila Jansruda (NOR) na trećem mjestu.

Opet kao i jučer u spustu, Carlo Janka (SUI) još jednom četvrti, uz 18 stotinki udaljenosti od postolja. Alexis Pinturault (FRA) odličan peti, uz 51 stotinku sporije vrijeme od pobjedničkog. Prvih devet skijaša danas se ukupno našlo s vremenima unutar sekunde od onog pobjedničkog.

Marcel Hirscher (AUT) sa startnim je brojem 31 stigao do 17. mjesta, i uzeo 14 bodova. Sa 60 bodova za treće mjesto Jansrud je nadoknadio 46 bodova od zaostatka za Austrijancem u ukupnom poretku Svjetskog kupa te je ta razlika sada na 116 bodova u korist trostrukog osvajača velikog Kristalnog globusa. U poretku superveleslaloma Jansrud još uvijek ima dosta komotnih 73 boda prednosti u odnosu na Dominika Parisa (ITA), koji je današnju utrku završio 14.

Iako je bio prijavljen na startnoj listi, Natko Zrnčić-Dim nije u konačnici nastupio na današnjoj utrci.

Idućeg vikenda skijaši u sklopu Svjetskog kupa voze po jedan spust i veleslalom u Garmisch Partenkirchenu (GER).

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. MAYER Matthias (AUT) 1:31.53
2. THEAUX Adrien (FRA) +0.23
3. JANSRUD Kjetil (NOR) +0.27
4. JANKA Carlo (SUI) +0.45
5. PINTURAULT Alexis (FRA) +0.51
6. MARSAGLIA Matteo (ITA) +0.66
7. KILDE Aleksander Aamodt (NOR) +0.76
8. ROGER Brice (FRA) +0.78
9. GANONG Travis (USA) +0.94
10. PUCHNER Joachim (AUT) +1.05

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 128250
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr