07.12.2006.      

Autor: Goran VukelićPhoto: arhiva Skijanje.hr i SK Rijeka 

Ski klub Rijeka: Punom parom naprijed

Dva uzastopna naslova ekipnog prvaka su u riznici, a Riječani su gladni i trećeg.

Ski klub Rijeka prošlu je natjecateljsku sezonu iznova okončao na prvom mjestu, ponovili su ekipni naslov najboljih u Gorenje CroSki kupu drugu godinu zaredom. Pred novu sezonu ambicije su opet iste iako sportski direktor, Febo Marinelli, ističe da to neće biti nimalo lako.

"Dosad smo uspješno odradili 9 termina treninga na Hintertuxu", kaže Marinelli, "ili ukupno 69 snježnih dana. Kroz sezonu ćemo nastaviti sa snježnim treninzima; u planu su odlasci u Sappadu, Innerkrems, Val di Fiemme, Kupres. Od domaćih skijališta probat ćemo odraditi što više treninga na našem Platku, te ponešto u Tršću i na Bjelolasici."

Riječanima i dalje gorući problem predstavlja (ne)postojanje staze Radeševo II na Platku. Podsjetimo, staza postoji ali nije uređena za prolaz snježne mehanizacije pa time niti za korištenje u natjecateljske svrhe. Iako je važnost uređenja ove staze više puta naglašena, u praksi još ništa nije riješeno. Riječka su djeca i dalje tako prisiljena odlaziti na treninge u inozemstvo dok se odgovorni ne slože oko modela uređenja Platka.

"Problem u funkcioniranju natjecateljskog programa kluba je i manjkava potpora sponzora", nastavlja Marinelli. "Iznosi dobiveni od lokalnih sportskih saveza su nedostatni za pogon od ukupno 45 natjecatelja u klubu. Svojim smo rezultatima dokazali da radimo ozbiljan posao, stvaramo nove reprezentativce, no to još uvijek nije prepoznato od strane sponzora. Ističemo, ipak, odličnu suradnju sa Atomicom, koji nam je uvelike olakšao rad sponzorirajući natjecateljski materijal."

Unatoč problemima, u klubu je uspješno organiziran rad s juniorima koje vodi trenerica N. Bokal, dok dječake, djevojčice i starije cicibane vode D. Andesilić i N. Androšević. Organizirani su i treninzi i škola skijanja za mlađe cicibane i početnike. U narednoj će sezoni dječaci i djevojčice odraditi 15 utrka u Gorenje CroSki kupu, a cicibani 10 utrka. Najbolji iz dječje reprezentacije odradit će i 2 do 6 utrka u FIS natjecanjima. U klubu su ponosni na 5 reprezentativaca: D. Šamšala i D. Marinellija u B reprezentaciji te V. Lipovac, S. Brigović i I. Mihelčić u dječjoj reprezentaciji. Godišnje klubu pristupi 10-ak novih natjecatelja.

"U sljedećoj sezoni želimo ponoviti 1. mjesto u Gorenje CroSki kupu, a isto tako očekujemo i poneko prvo mjesto u zasebnim dobnim kategorijama", zaključuje Marinelli.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 199029
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr