14.03.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo: Arhiva Skijanje.hr

 

Sljeme: Sezona gotova, kreće remont sjedežnice

Djelatnici skijališta na Sljemenu iskoristit će nastali kvar na sjedežnici kako bi napravili generalni remont sjedežnice. Danas je zadnji dan skijanja u ovoj sezoni.

Sljemenska trosjedežnica doživjet će generalni remont. Prema riječima Dragutina Žiljka, ovih dana se očekuje izvješće o stanju reduktora, a budući da je potreban veći zahvat, iskoristit će se prilika da se napravi i generalni remont sjedežnice. Ovako opsežni radovi radit će se u miru nakon završetka sezone. 

-.-Skijanje.hr-.-"Potreban je dolazak velike dizalice, koja mora maknuti sajlu, moramo maknuti i pogonski kotač, izvaditi reduktor i još puno toga. Tako opsežni radovi radit će se u proljetnim ili ljetnim mjesecima", izjavio je Žiljak za Skijanje.hr te je dodao, "rezervnih dijelova sigurno ima, no pitanje je koliko će sve to koštati". 

Na Sljemenu su nakon kvara na sjedežnici u radu ostale vučnice na Bijelom i Zelenom spustu, no posjeta skijaša i bordera bila je iznimno mala: 

"Jučer i prekjučer na Bijelom i Zelenom skijalo je možda 50-ak ljudi. Tu više nema nikakve isplativosti niti računice. Osim toga, staze su već dobro načete toplim vremenom, tako da je počelo izvirivati i blato", napomenuo je voditelj sljemenskog skijališta te zaključuje kako je upravo radi tih razloga danas posljednji skijaški dan na Sljemenu u ovoj sezoni. 

"Mi smo svjesni činjenice da čim ne radi sjedežnica ljudi jednostavno više ne dolaze. To je realnost te nam nema druge nego polako zatvoriti sezonu". 

U sljedećim danima još će se održati nekoliko skijaških utrka. Natjecatelji će skijati po ostacima snijega na Crvenom spustu, a za prijevoz skijaša će se pobrinuti motorne sanjke.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 242713
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr