24.05.2009.      

Autor: Matija Kralj 

Sljemenske utrke 3. i 6. siječnja 2010.

Proljetni sastanci FIS-a u Cavtatu - Dubrovniku ove su godine još jednom potvrdili veliki interes za našu zemlju.

Do sada rekordan broj FIS-ovih delegata (njih preko 500) ostao je oduševljen ljepotama dubrovačke rivijere. I veliki broj njih ili produžava odmor u Dubrovniku, ili će se vrlo uskoro vratiti.

U radnom dijelu konferencije dorađivani su kalendari natjecanja za iduće četiri godine, baš kao i manje tehničke korekcije pravila. Za hrvatsko alpsko skijanje potvrđeni su važni datumi po jedne Audi FIS slalomske utrke za žene i muškarce "Vip Trofeja Snježne kraljice". I to 3. siječnja 2010. kao datum dnevne ženske utrke te 6. siječnja 2010. godine kao datum noćne muške utrke. A dobivena je i potvrda da u iduće četiri godine utrke na Sljemenu ostaju u sad već tradicionalnom terminu - početkom siječnja.

Najvažniji podatak, ujedno i velika pohvala organizatorima, Gradu Zagrebu, Vladi RH, kao i svim ostalim partnerima koji sudjeluju u projektu "Vip Snow Queen Trophy" jest svakako činjenica da su zagrebačke utrke od svih utrka alpskog FIS Svjetskog kupa prošle sezone imale najveću TV gledanost u jednoj pojedinačnoj zemlji. I to konkretno u Njemačkoj - uz 4,72 milijuna gledatelja sljemenske ženske utrke putem TV postaje ZDF te 4,67 milijuna gledatelja muške utrke putem TV postaje ARD.

Po prvi puta u Cavtatu se sastala i novooformljena FIS-ova Komisija natjecatelja (Athletes Commission) koja će se ubuduće brinuti o što boljem statusu samih natjecatelja. A članom ove komisije postao je i Ivica Kostelić.

Također po prvi puta u cavtaškom je hotelu "Croatia" organiziran i seminar za sve organizatore utrka FIS Svjetskog kupa. A sve sa ciljem poboljšanja organizacije utrka te kvalitetne razmjene iskustava.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 162384
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr