04.12.2012.      

Autor: Goran Razić

Foto: Rogla, 03.12.2012.

 

Slovenija: Vikend otvaranja pred nama

Slovenija je dočekala snijeg i negativne temperature. Snijeg je zabijelio sva skijališta, a uz odgovarajući minus koji traje već danima te koji će trajati još barem tjedan dana, uvjeti su i više nego dobri za otvaranje sezone.

Gotovo sva veća slovenska skijališta otvaraju svoja vrata. Tako će već u petak 07.12. u rad Krvavec, koji će u startu ponuditi svega dvije žičare i tri staze, ali već u narednim danima planira otvaranje i šesterosjedežnice Vrh Krvavca. Cijena ski karte na dan otvaranje je 23 eura za odrasle odnosno 14 eura za djecu. Uz Krvavec svoje staze će u petak otvoriti i Golte čiju ponudu treba uzeti vrlo ozbiljno jer je prvi dan skijanja besplatan. Svoja vrata otvara i Vogel, što je uistinu lijepa vijest ovako rano u sezoni, imajući na umu da Vogel obično staze otvara sredinom ili krajem prosinca. 

Samo dan kasnije, u subotu 08.12. s radom kreće Rogla na kojoj će raditi također tri staze, a cijena ski karte će biti snižena na 15 eura za odrasle i 10 eura za djecu. Ostale staze će se postepeno otvarati u sljedećem tjednu. Kako obavještavaju s Rogle staze za skijaško trčanje još uvijek nisu otvorene zbog pomanjkanja prirodnog snijega, dok će noćno skijanje početi 20.12.

U subotu 08.12. se otvaraju skijaške staze i u Kranjskoj Gori, dok Cerkno, iako pod snijegom, još ne najavljuje otvaranje. Kanin već tradicionalno čeka veće snježne padaline, a Mariborsko Pohorje je krenulo sa zasnježenjem još 01.12., ali otvaranje staza najavljuje za vikend 15. i 16.12. Očekujemo da se i manja slovenska skijališta u potpunosti osposobe za rad najkasnije do 25.12.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 06. prosinca 2012.   11:53h

    Član od:
    02.12.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    3 staze 23 €!? Malo su pretjerali.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243949
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr