25.10.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Skiweltcup Sölden Facebook

 

Sölden, VSL (ž): Zajedničko slavlje Fenninger i Shiffrin

S potpuno identičnim ukupnim zbrojenim vremenom Mikaela Shiffrin (USA) i Anna Fenninger (AUT) danas do pobjede na veleslalomu Söldena (AUT).

Odmah spektakl na otvaranju nove sezone Svjetskog kupa kod skijašica! Po prvi puta nakon 2002. godine, a kada su pobjedu podijelile čak tri skijašice, uvodni veleslalom sezone u Söldenu opet ima više nego jednu pobjednicu. "Štoperica" do razine stotinki, nakon dvije vožnje, nije uspjela odijeliti Annu Fenninger i Mikaelu Shiffrin te su obje prošle ciljem u vremenu 2:39.85.

Za obje skijašice ovo je najbolji osobni rezultat u Söldenu. A za Shiffrin i premijerna pobjeda na nekom od veleslaloma Svjetskog kupa.

Nakon prve vožnje Mikaela Shiffrin u odnosu na Annu Fenninger imala je malenih 9 stotinki sekunde prednosti, stečenih na prijelazu sa strmine u završni, položeniji dio staze. Njih dvije zauzele su i prve dvije pozicije nakon prve vožnje, dok je treća bila povratnica nakon teške ozljede koljena, Tessa Worley (FRA), uz 0.42 sek. zaostatka u odnosu na vodeću Amerikanku.

Do trećeg mjesta u završnom plasmanu utrke, a nakon sedmog mjesta prve vožnje, u konačnici je za Austriju, međutim, stigla Eva Maria Brem. I to uz ukupno sedmo vrijeme gleda li se samo druga vožnja. Za Brem je ovo nastavak kontinuiteta odličnih rezultata s kraja prošle sezone, a kada je na veleslalomima u Areu (SWE) i Lenzerheideu (SUI) bila treća pa druga.

Kathrin Zettel upotpunila je austrijsko zadovoljstvo današnjom utrkom plasmanom na završno četvrto mjesto utrke. Dok je već spominjana Tessa Worley u konačnici završila sedma, iza pete Federice Brignone (ITA) te šeste Viktorije Rebensburg (GER).

Loš start u novu sezonu Svjetskog kupa upisale su u konačnici Tina Maze (SLO) sa završnim tek 22. mjestom utrke te prošlosezonska pobjednica utrke Lara Gut (SUI) uz odustajanje u drugoj vožnji. Sutra svoj veleslalom u Söldenu voze i skijaši.

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. FENNINGER Anna (AUT) 2:39.85
1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 2:39.85
3. BREM Eva Maria (AUT) +0.27
4. ZETTEL Kathrin (AUT) +0.29
5. BRIGNONE Federica (ITA) +0.37
6. REBENSBURG Viktoria (GER) +0.58
7. WORLEY Tessa (FRA) +1.57
8. PIETILÄ-HOLMNER Maria (SWE) +1.76
9. FANCHINI Nadia (ITA) +1.83
10. WEIRATHER Tina (LIE) +2.54

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201143
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr