07.02.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

SP Vail/B. Creek S (m): Küng za švicarsko zlato

Patrick Küng donio je Švicarskoj zlato na muškom spustu, a za potpuno zadovoljstvo švicarskih spustaša broncom se pobrinuo i Beat Feuz. Natko Zrnčić-Dim završni 30., Max Ullrich 35., Istok Rodeš bez završetka vožnje.

Još jedna priča koju Svjetska prvenstva toliko vole ispričana je i danas u Beaver Creeku (CO, USA). Iskusni skijaš od 31 godine, skijaš kojemu je najbolji plasman na velikim natjecanjima bilo 7. mjesto u spustu sa SP-a u Schladmingu (AUT) 2013., okrunio se naslovom spustaškog prvaka svijeta.

Ipak, da nam iznenađenje ne bude baš toliko - ima Patrick Küng u Svjetskom kupu po jednu pobjedu u superveleslalomu i spustu. A ona u spustu iz prošle je godine iz Wengena (SUI), što je jasan dokaz njegove klase. Iskusni Švicarac danas je najbolje prošao u tijesnom raspletu utrke kojega je, ruku na srce, nakon jučerašnjeg treninga i bilo za očekivati.

15 skijaša utrku je završilo s vremenima unutar sekunde. A taj posljednji, tek 15., s 0.99 sek. zaostatka bio je - Kjetil Jansrud (NOR). Nakon bronce Lindsey Vonn u superveleslalomu, srebro je danas u spustu za domaćine uzeo Travis Ganong.

Pobjedničko vrijeme P. Künga iznosilo je 1:43.18. Ganongov zaostatak iznosio je 24, Feuzov 31 stotinku. Za samo tri stotinke bez medalje je za SAD ostao Steven Nyman. A na svim prolazima medalji iznimno blizu bio je i još jedan američki skijaš - Andrew Weibrecht, na kraju deveti.

Aksel Lund Svindal (NOR) na kraju iznimno ujednačen - šesti u obje brze discipline. Peto mjesto otišlo je Francuskoj i Guillermu Fayedu, dok je sjajan sedmi, iznimno upozoravajuće uoči sutrašnje alpske kombinacije, završio Čeh Ondrej Bank.

Hrvatski natjecatelji unutar okvira očekivanog nakon samih treninga. Natko Zrnčić-Dim 30. uz 2.52, Max Ullrich 35. uz 3.05 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom.

"Ne mogu reći da sam nešto pretjerano zadovoljan nastupom, ali ionako sam današnju utrku smatrao još jednom probom za sutrašnju kombinaciju, koja mi je važnija.


Čini se da sam, za razliku od prvog treninga, bio brži na gornjoj ravnici, a i strminu sam solidno potegnuo - imao sam 79 stotinki zaostatka na kraju strmine. No onda mi je zapuhao nekakav vjetar, i izgleda da sam tu izgubio brzinu za slijedeću ravnicu. Ta dva segmenta sam dosta gubio, a onda je završni dio bio opet dosta bolji.

Danas smo u probi za kombinaciju izabrali i jedan novi model skija, koji sam dobio od Atomica i na kojem do sada još nikada nisam vozio. Isplatilo se probati najbolji materijal koji se nudi, a za sutrašnju utrku ćemo još naknadno odlučiti na čemu voziti", izjavio je nakon utrke Natko.

"Drugi trening je bio bolji, ali ja sam i današnjim nastupom zadovoljan. Napravio sam nekoliko grešaka, koje se baš i nisu smjele dogoditi, ali osim toga - vožnja je bila dobra. Potajno sam se nadao plasmanu među najboljih 30, u prvih 25 uz baš savršenu vožnju - to su bile neke nade uoči utrke"
, riječi su kojima je svoj nastup prokomentirao naš mladi Max Ullrich.

Istok Rodeš
nije završio nastup uslijed neuspjele kontrole jednog oštrog zavoja na stazi, na sreću, bez ikakvog govora o padu, uz uspješno zaustavljanje i ostanak na nogama. Utrku su u plasmanu završila 44 skijaša.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. KÜNG Patrick (SUI) 1:43.18
2. GANONG Travis (USA) +0.24
3. FEUZ Beat (SUI) +0.31
4. NYMAN Steven (USA) +0.34
5. FAYED Guillermo (FRA) +0.39
6. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +0.45
7. BANK Ondrej (CZE) +0.56
8. THEAUX Adrien (FRA) +0.63
9. WEIBRECHT Andrew (USA) +0.67
9. JANKA Carlo (SUI) +0.67
...
30. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +2.52
35. ULLRICH Max (CRO) +3.05
RODEŠ Istok (CRO) - bez završetka nastupa

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 196036
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr