03.02.2015.      

Autor: Matija Kralj 

SP Vail/B. Creek SG (ž): Prvo zlato Fenninger

Anna Fenninger (AUT) uzela je prvu zlatnu medalju Svjetskog prvenstva u Vailu/Beaver Creeku (CO, USA) pobjedom na superveleslalomu skijašica.

Utrka je isprva kasnila pola sata, a i start je pomaknut nešto niže, i to zbog problema s vjetrom u vršnom dijelu staze. Problemi s vjetrom povremeno su se javljali i tijekom same utrke. No u konačnici djevojke su za otvaranje prvenstva ponudile ipak istinski brzinski spektakl.

Borba za medalje riješila se, u konačnici, unutar svega 15 stotinki razmaka, borba za zlato u svega 3 stotinke!

"Najdeblji kraj", ako se to uopće tako može reći, izvukla je u tom "plesu stotinki", u konačnici, prva domaća zvijezda Lindsey Vonn, koja prvenstvo otvara broncom. Srebrna medalja ide Sloveniji i Tini Maze, superveleslalomskoj zlatnoj s posljednjeg SP-a u Schladmingu (AUT). Dok je s vremenom 1:10.29 svoju prvu superveleslalomsku medalju na Svjetskim prvenstvima, i to odmah zlatnu, osvojila Anna Fenninger.

Fenninger ovime postaje u istom trenutku i olimpijskom pobjednicom, i svjetskom prvakinjom, u superveleslalomu.

Fenomenalna četvrta danas za Austriju tek 22-godišnja Cornelia Hütter (+ 0.26 sek.). A "top 5" utrke zaključila je za Njemačku Viktoria Rebensburg.

Leona Popović u svojem je debiju na svjetskim prvenstvima superveleslalom okončala na 30. poziciji u vremenu 1:15.28.

“U gornjem dijelu staze bilo je solidno, no nakon toga sam dosta griješila. Na kraju se nakupilo zaostatka. Sigurno mogu bolje od ovoga”, riječi su kojima je svoj nastup prokomentirala Leona.

Andrea Komšić svoj je također tek prvi superveleslalom na SP-ima završila 36. u vremenu 1:16.91. Utrku je u konačnici završilo 39 skijašica, a uz Kanađanku Grenier Leona i Andrea bile su najmlađe skijašice na startu utrke.

“Staza je bila dobra, ali nisam zadovoljna nastupom. Griješila sam na nekim stvarima, kasnila sam u zavojima… Uglavnom – moglo je biti i puno bolje. (…) Moral je i dalje na visini, to uvijek. Idemo do kraja”, izjavila je nakon utrke Andrea.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. FENNINGER Anna (AUT) 1:10.29
2. MAZE Tina (SLO) +0.03
3. VONN Lindsey (USA) +0.15
4. HÜTTER Cornelia (AUT) +0.26
5. REBENSBURG Viktoria (GER) +0.78
6. WEIRATHER Tina (LIE) +1.03
7. GUT Lara (SUI) +1.28
8. KLING Kajsa (SWE) +1.47
9. MANCUSO Julia (USA) +1.65
10. CURTONI Elena (ITA) +1.68
...
30. POPOVIĆ Leona (CRO) +4.99
36. KOMŠIĆ Andrea (CRO) +6.62

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 239393
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr