08.12.2012.      

Autor: Goran Razić 

St. Moritz, SG (ž): Vonn ponovo najviša na postolju

Lindsey Vonn ugrabila je novu pobjedu u brzim disciplinama. Ostala je neporažena i u švicarskom St. Moritzu te trenutno na kontu ima i četvrtu pobjedu.

Već je pomalo dosadno pisati izvještaje sa ženskih utrka u brzim disciplinama. U vrhu je uvijek nekoliko skijašica koje odvezu odlične vožnje i zasluže pobjedu, no onda se pojavi Vonn i jednostavno… bude brža. Krenimo s Tinom Maze koja i dalje dokazuje odličnu formu i trenutno skija na najvišoj mogućoj razini. Na kontu ima novih 80 bodova, a bilo bi i više da ju odlična Amerikanka nije prestigla za svega 37 stotinki sekunde. 

Ovom odličnom ženskom dvojcu na podiju se pridružila i Julia Mancuso, kojoj je ovo drugi podij ove sezone, no iako na trećem mjestu Mancuso nije uspjela završiti unutar jedne sekunde vremena pobjednice. Na žalost, njene odlične vožnje i vrijedna postolja su i dalje po starom dobrom običaju pomalo u sjeni nezaustavljive Lindsey Vonn.

Iza vodeće tri skijašice smjestile su se Švicarka Fabienne Suter te Njemica Maria Hoefl-Riesch, koja još uvijek traži onu pravu brzinu u brzim disciplinama. No s jednom slalomskom pobjedom te trećim mjestom u spustu iz Lake Louisea Riesch trenutno drži drugo mjesto ukupnog poretka (414 bodova), dok je Lindsey Vonn sada već samo četiri boda iza nje (410). Trenutno vodeća u ukupnom poretku je Tina Maze s ukupno osvojenih 577 bodova u dosad odvezenih 9 od ukupnih 37 utrka u Svjetskom kupu.    

Sutra je u St. Moritzu na rasporedu veleslalom.  

Konačni poredak najboljih deset skijašica

1. VONN Lindsey (USA) 1:02.71
2. MAZE Tina (SLO) +0.37
3. MANCUSO Julia (USA) +1.01
4. SUTER Fabienne (SUI) +1.27
5. HOEFL-RIESCH Maria (GER) +1.31
6. REBENSBURG Viktoria (GER) +1.45
7. WORLEY Tessa (FRA) +1.64
8. KOEHLE Stefanie (AUT) +1.72
9. CURTONI Elena (ITA) +1.77
10. STERZ Regina (AUT) +1.81

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 116735
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr