19.04.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić

 

Stanka od godinu dana za Anu Jelušić!

Neke dosta velike promjene donosi nam danas objavljeni sastav hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za sezonu 2011/12.

Ana Jelušić uzima godinu dana stanke, Ivica Kostelić u novu sezonu kreće s novim serviserom, Natko Zrnčić-Dim s novim glavnim trenerom. Sofija Novoselić vraća se u sustav hrvatskih skijaških reprezentacija, dok isti napušta Tea Palić. A čak pet članova prošle sezone odlične dječje reprezentacije ulazi u sastav juniorske C reprezentacije. Najvažnije su ovo novosti koje donosi sastav hrvatskih skijaških reprezentacija za sezonu 2011/12.

Ana Jelušić na stanku u karijeri od jedne sezone odlučila se na vlastiti zahtjev, objavljuju iz Hrvatskog skijaškog saveza. Sezonu 2011/12. Ana će pokušati iskoristiti za izliječenje od astme. Nakon već 10-ak godina borbe s bolešću, i vrlo često proživljenih teških trenutaka (jaki kašalj, stres), prvenstveno na skijaškim natjecanjima, Ana bi trebala pokušati naći riješenje za svoje tegobe, u čemu joj iz Saveza obećavaju maksimalnu podršku. Na konferenciji za medije Ana će se sutra ujedno u Zagrebu i sama obratiti predstavnicima hrvatskih medija.

Ivica Kostelić u novu će sezonu s novim serviserom Mislavom Samaržijom, koji će zamijeniti dosadašnjeg servisera Mateja Čuješa. Čuješ iz sustava hrvatskih skijaških reprezentacija odlazi na vlastiti zahtjev, a u Samaržiji, bivšem hrvatskom skijaškom reprezentativcu, Ivica dobiva servisera koji je bio serviser Ane Jelušić u sezonama kada je bila najuspješnija te stručnjaka koji je u prošloj sezoni radio s juniorkom Tamarom Zubčić.

Iz sustava rada u alpskim reprezentacijama Hrvatskog skijaškog saveza nakon četiri godine rada odlazi i austrijski stručnjak Walter Hubmann, dosadašnji glavni trener Natka Zrnčić-Dima. A Hubmannovu poziciju zauzima Peter Pen, dosadašnji pomoćni trener u Natkovoj ekipi te stručnjak koji je godinama radio s Janicom pa Ivicom Kostelićem na unaprijeđavanju njihovih izvedbi u brzim disciplinama.

Upornim radom, nizom kvalitetnih nastupa na rangu FIS natjecanja, ali svakako i ulaskom u drugu vožnju slaloma Svjetskog kupa na domaćem Sljemenu priliku za povratak u sustav hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija iznova dobiva Sofija Novoselić. A u sustavu reprezentacija za sezonu 2011/12. više nema Tee Palić, za koju je procijenjeno da nije rezultatima ostvarila za nju postavljene kriterije u sezoni 2010/11.

Pet reprezentativaca koji iz dječje od iduće sezone prelaze u juniorsku C reprezentaciju predvodi ove sezone sjajni Istok Rodeš. Dok su uz njega tu još i Andrea Komšić, Saša Tršinski, Marko Abramović te Elias Kolega. Uz nekoliko perspektivnih djevojčica i dječaka rođenih između 1997. i 1999. godine upravo ovu skupinu natjecatelja u Hrvatskom skijaškom savezu vide kao budućnost hrvatskog skijanja u sezonama nakon ZOI u Sočiju 2014. godine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 179243
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr