24.02.2016.      

Foto: Wendy Holdener, arhiva Skijanje.hr

 

Stockholm City Event - pobjede Hirscheru i Holdener

Pred mnoštvom okupljenih gledatelja sinoć se u centru Stockholma održao popularni City Event, paralelni slalom za skijašice i skijaše.

Po ustaljenom običaju u utrci je pravo nastupa imalo 8 najboljih skijašica i skijaša u plasmanu slaloma te isto toliko u ukupnom plasmanu Svjetskog kupa. U 8 vožnji koliko je trebalo odraditi ne bi li se kroz kvalifikacijski sustav stiglo do velikog finala najbolji su bili Austrijanac Marcel Hirscher i Wendy Holdener.

Drugo mjesto pred domaćom publikom kod skijaša je osvojio Andre Myhrer, kojeg su Šveđani bučnim navijanjem silno željeli odnijeti u domaću pobjedu. No u tome nisu uspjeli pa je Myhrer ipak ostao na dvije ovosezonske pobjede. Iznenađenje utrke svakako je ispadanje trenutno vodećeg slalomaša, Norvežanina Henrika Kristoffersena kojeg je već u prvom krugu izbacio njegov sunarodnjak Kjetil Jansrud.

Kod skijašica je također bilo napeto. Vodeća slalomašica svijeta, Frida Hansdotter ispala je u drugom kolu od Wendy Holdener, koja je u konačnici stigla do svoje prve pobjede u karijeri. Trenutno vodeće skijašice u ukupnom poretku, Lara Gut i Lindsey Vonn, iako su primarno skijašice brzih disciplina, ipak su se odlučile za nastup u Stockholmu, prije svega zbog dragocjenih bodova, koje u ovoj disciplini dobivaju svi. Budući da su obje ispale u prvom krugu, i jedna i druga su zaradile 15 bodova te je razmak između njih i dalje vrlo tijesna 23 boda. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 131051
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr