19.02.2015.      

Autor: Goran Vukelić 

Svindal: "Još tri mjeseca rehabilitacije"

Unatoč nastupima na Svjetskom prvenstvu, Aksel Lund Svindal neće sudjelovati u preostalim utrkama Svjetskog kupa do kraja sezone.

Aksela Lunda Svindala nismo gledali ove sezone na skijama u Svjetskom kupu uslijed puknuća Ahilove tetive netom prije početka sezone. Norvežanin se ipak uspio dovesti u formu za nastup na netom okončanom Svjetskom prvenstvu u SAD-u, no do kraja sezone ga više nećemo vidjeti na natjecanjima.

"Cijeli proces pripreme za Svjetsko prvenstvo je bio izazov. Volim izazove. I na kraju je uspjelo, ali 'na knap'. Malo sam i pretjerao u želji da skijam na Svjetskom prvenstvu", priznao je Svindal na svom blogu. "Ali osjećao sam da je sve pod kontrolom. Otkad sam otišao iz Beaver Creeka razmišljam što s ostatkom sezone."

Svindal je nastupe na Svjetskom prvenstvu okončao vrlo uspješno, uzme li se u obzir povratak nakon ozljede. U superveleslalomu i spustu je završio šesti. Otuda i dvojba da li skijati ostatak sezone ili ne.

"Kako se osjećam na skijama je moj prioritet. Stanje ozljede je, pak, prioritet medicinskog tima. U Oslu su mi rekli da trebam odraditi još tri mjeseca rehabilitacije. Da bih se stopostotno vratio treba mi još skijanja, no mogao bih odraditi par dobrih utrka. Osim toga, tu je i problem startnih brojeva", otkriva Norvežanin. "Vratim li se sada, neće mi biti zabilježen status ozlijeđenog skijaša što znači da se do kraja sezone moram boriti da zadržim startne brojeve koji u skijanju znače jako puno."

Uslijed svega nabrojanog, Svindal je odlučio: "Ostatak sezone ću iskoristiti da se vratim u staru formu. Dakle, nema utrka. Želim na startu sljedeće sezone biti potpuno spreman i napasti 100%!"

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201513
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr