02.03.2007.      

Autori: Matija Kralj, Goran VukelićPhoto: N. Hosp, arhiva Skijanje.hr 

Tarvisio, SK (ž) - Hosp pobjeda, Schild m. Globus

Na današnjoj superkombinaciji FIS Svjetskog kupa za skijašice u talijanskom Tarvisiu pobjedu odnijela Nicole Hosp, Marlies Schild uzela i svoj drugi mali Kristalni globus u ovoj sezoni.

Do sjajne pobjede na današnjoj superkombinaciji Austrijanka Nicole Hosp došla je najboljim vremenom slalomske vožnje, nakon tek 19. vremena ostvarenog na kombinacijskom spustu.

Njenom ovakvom uspjehu dobrano su pripomogle nakon kombinacijskog spusta na prvim trima pozicijama pozicionirane Anja Pärson (SWE), Julia Mancuso (USA) i Marlies Schild (AUT). Sve ove tri skijašice, naime, u odnosu na Hosp dobrano su podbacile u svojim slalomskim nastupima.

Marlies Schild 6. je slalomskim vremenom natjecanje u konačnici završila na trećem mjestu, što joj je bilo, doduše, sasvim dovoljno da nakon slalomskog, danas osigura i svoj drugi mali ovosezonski Kristalni globus, ovoga puta u superkombinaciji. Anja Pärson tek 9. slalomskim vremenom natjecanje je u konačnici završila kao četvrta, dok je Julia Mancuso sa 7. slalomskim vremenom u konačnici bila druga.

Sjajnim slalomskim nastupom do završnog petog mjesta došla je Resi Stiegler (USA), a Slovenci će svakako vrlo zadovoljni biti i konačnim osmim mjestom Petre Robnik, kao i konačnim 12. mjestom Urške Rabič. Utrku je od Slovenki u bodovima završila i Tina Maze, i to na 21. mjestu.

Današnji kombinacijski spust obilježili su, na žalost, i teški padovi Austrijanki Kathrin Zettel i Anne Fenninger, pri čemu je, iako još službene potvrde nema, s težom ozljedom koljena ipak čini se puno neugodnije prošla Kathrin Zettel.

Iako je to imala u planu, na današnjoj superkombinaciji zbog jučerašnjeg pada na treningu spusta nastupila ipak nije Renate Götschl. No unatoč informacijama koje su se pojavile u nekim hrvatskim medijima, sezona za Renate za sada još nikako nije prijevremeno završena te bi se ona pojaviti prema najavama još uvijek trebala kako na startu sutrašnjeg spusta, tako i na nedjeljnom superveleslalomu u Tarvisiu.

Konačni poredak prvih 10 skijašica danas:

1. HOSP NICOLE (AUT) 2:10.15
2. MANCUSO Julia (USA) + 0.32
3. SCHILD Marlies (AUT) + 0.33

4. PÄRSON Anja (SWE) + 0.40
5. STIEGLER Resi (USA) + 0.50
6. GÖRGL Elisabeth (AUT) + 1.07
7. KIRCHGASSER Michaela (AUT) + 1.37
8. ROBNIK Petra (SLO) + 1.57
9. SCHNARF Johanna (ITA) + 1.67
10. JACQUEMOD ingrid (FRA) + 2.00

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 184659
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr