20.09.2010.      

Autor: Goran RazićPhoto: Webcam Pitztal 20.09.2010.  

Tri austrijska glečera otvorila vrata u sezoni 10/11

Osim onih koji svoje staze gotovo da nisu niti zatvarali, u radu su još tri "nova" austrijska skijališta

Od ovoga vikenda tri nova austrijska skijališta su u radu. Pitztal, koji mjeri ukupno 30 cm snijega, s desetak centimetara palih proteklih nekoliko dana, s dvije upogonjene skijaške žičare dočekuje svoje goste.

Susjedni Kaunertal pak ima nekoliko centimetara više snijega, točnije 36, a u radu je samo jedna skijaška žičara. Iako se ovih dana očekuju temperature nekoliko stupnjeva iznad nule, topovi rade gotovo neprekidno, ne bi li zasnježili što veći broj skijaških staza.

Susjednom Söldenu, koji je već neko vrijeme u radu, pridružio se i Stubai glečer, ujedno i najveći skijaški glečer u Austriji. Stubai na raspolaganju ima 6 skijaških staza i 5 ski liftova, dok je snježna podloga debela oko 30-ak cm.

Već od ranije su u radu Hintertux i Mölltaler, dok Dachstein i dalje nije otvoren za skijanje zbog nedovoljne količine snijega. Kitzsteinhorn iznad Kapruna se otvara u srijedu 22.09. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 216958
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr