16.11.2010.      

Autor: Ivan Ilijevski, Goran Razić 

 

U Sextenu prvi hrvatski freeski kamp

Nakon dugogodišnjeg uspješnog održavanja seminara za učitelje skijanja i kampova pripreme za polaganje ispita za učitelja i demonstratora skijanja HZUTS je za otvaranje ovogodišnje sezone skijanja odlučio ponuditi nešto novo.

-.--.-Riječ je o prvom takvom kampu, koji je u potpunosti posvećen freeskiu. Kamp je na rasporedu od 12. do 17.12.2010. u talijanskom skijalištu Sexten. Organizaciju kampa iznijet će HZUTS u suradnji s "Akrobata" freeski timom.

Iako je kamp u organizaciji HZUTS-a, nije namijenjen samo učiteljima skijanja ili onima koji to žele postati, već svima koji žele unaprijediti i proširiti svoju skijašku tehniku te steći nova saznanja o trendovima i smjerovima u kojima se razvija skijaška industrija danas, ili možda samo zadiviti prijatelje naučenim akrobacijama.

Polaznici kampa bit će upoznati s ne tako novim pravcem u skijanju, koji se u svijetu u posljednjih nekoliko godina izuzetno brzo razvija, a o kojem se u Hrvatskoj još relativno malo zna. Biti će obrađeni "Newschool Freestyle" (trikovi u fun parku i izvan njega, nap.a.) i Freeride (skijanje izvan uređenih staza po dubokom snijegu). Intenzitet rada bit će prilagođen skijaškom znanju, a od nikoga se neće očekivati da ide preko svojih mogućnosti. Pažnja će se posvetiti osnovnoj tehnici, opremi i terenu na kojem se freeski odvija te, naravno, trikovima. 

Oni koje zanima nešto više, mogu pogledati sljedeći video, a prijavti se mogu na stranicama HZUTS-a:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 199856
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr