19.12.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

U Sloveniji skijanje i dalje skromno

Kao i na većini obližnjih skijališta i u Sloveniji su pogledi uprti u nebo te u prognozu vremena. Skijanje je moguće na šest skijališta, s ukupno 10-ak otvorenih skijaških staza.

Otvorenjima se pridružilo i Mariborsko Pohorje, no također sramežljivo. Na sektoru Areh rade dvije vučnice, dok je na stazi oko 25 cm uređenog snijega. Isto toliko snijega je i na Rogli (slika dolje), gdje je otvoreno samo nekoliko staza. Kranjska Gora (naslovna fotografija) je uspjela otvoriti samo vučnicu Mojca 1 i pokretnu traku za djecu. Na stazi je maksimalno 20 cm umjetnog snijega, a temperature su u blagom plusu.  

-.--.-

Krvavec (slika dolje) je uspješno zasniježio još dvije dodatne staze u gornjem dijelu skijališta (staze br. 17 i 18). U radu su sjedežnica Njivice i Tiha dolina te vučnica Luža u donjem dijelu skijališta.

-.-RTC Krvavec-.-

Na Vogelu je zima počela vrlo prevrtljivo. Već je u nekoliko navrata pala veća količina snijega, koja bi se zatim gotovo u potpunosti otopila. Sukladno tome skijalište je ponovo zatvoreno, ali samo za skijaše. Za sanjkaše i izletnike u radu je gondola koja zainteresirane prevozi do skijališta.

Kope također polako privode kraju svoj prvi radni tjedan u novoj sezoni. Skijašima i borderima su na raspolaganju četverosjedežnica Pungart, a u radu je i noćno skijanje od 18 do 21 sat. Na Goltama, osim velike gondole koja vozi iz doline, radi još samo dvosjedežnica Smrekovec.

Prognoza je za sljedećih 7 dana sunčana s relativno toplim vremenom (temperature u blagim pozitivama). Jedino se za nedjelju očekuje kratkotrajni pad temperature koji će mnogi spremno dočekati ne bi li barem malo dodatno zasniježili svoje staze uoči nadolazećeg Božića. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222455
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr